AJÁNLÓ
 
07:00
2015. 04. 04.
Igaz, hogy ezt most nem gyermekkéz húzta, de így sem lett sokkal szimpatikusabb vagy szerencsésebb,...
A bejegyzés folyatódik
 
07:00
2015. 04. 04.
Továbbra is kék az ég, főleg Szeged felett, még mindig csodálatosan kék az uszoda az újszegedi...
A bejegyzés folyatódik
 
07:00
2015. 04. 04.
Azon röhögök, hogy múlt vasárnap hogyan esküdöztem, fogadkoztam, hogy még egyszer tuti nem...
A bejegyzés folyatódik
 
07:00
2015. 04. 04.
Na jó, most már bevallom, nem volt teljesen őszinte a mosolyom a félidőben és a nyugalmat...
A bejegyzés folyatódik
 
07:00
2015. 04. 04.
Azt javaslom, ezeccer tekintsünk el az udvariassági köröktől, mert az a múlt heti hat gól...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szeged in the house

0 Komment

Érzem az ujjbegyeimben, hogy már többször leírtam az évek során azt, amit most is fogok, de hát muszáj megint, mert újra ezt érzem. A többség szemében ez nyilván szentségtörés, meg persze mindig jó egy jó Veszprém vs Szeged meccs, de most annyira nem vagyok ráhangolódva, hogy még valamirevaló szájkaratébe is csak ma reggeltől szálltam be. 

 

Több jel arra mutat amúgy, hogy nem lesz túl szoros ez a meccs, de azért a világért sem arcoskodnám el, mert a Szegeddel, de leginkább Pastorral mindig vigyázni kell. De tényleg. 

Kálmán nélkül és viszonylag sok szurkolóval (kb. 150) érkeznek, ez például mindkettő olyasmi, ami tapasztalataim alapján inkább negatív irányba befolyásolja az ő esélyeiket, hiszen köztudomású, hogy akkor teljesítenek jól, amikor csak maroknyi kékbe öltözött kíséri őket el Veszprémbe. Vagy mondjuk egy. Hehe. 

Na de viccen kívül.

Attól függetlenül, hogy olyan szakasza ez ennek az évnek, ahol sokkal fontosabb dolgok is lógnak a levegőben, mint a Szeged elleni első meccs, én úgy gondolom, mi kellőképpen komolyan fogjuk venni ezt. Egyrészt azért, mert Carlos ellenük azért már eleget égett, még ha nem is itt, de ugye ezek akkor sem túl szép emlékképek. Másrészt azért, hogy helyére kerüljön a világ. Semmi bajom az egészséges önbizalommal, ugyanakkor Sierra nyilatkozata, miszerint Veszprémből akarnak üzenni a Kielnek, nos az remélem nem csak Mikler Rolóig ért el. Mert akkor a motiváció kellő mértékű lesz a veszprémi öltözőben. Úgy pedig nem szabad, hogy gond legyen. Harmadszor pedig azért, mert kellenek nekünk ezek a meccsek. Csak senki ne sérüljön, ha lehet!

Egy élesnek ígérkező meccset már elcseszett nekünk a Vardar a múlt héten, még 1 ilyen elszalasztott lehetőség egyszerűen nem fér bele a felkészülésünkbe. Kellenek a kemény meccsek, kell az, hogy ezeket mindenki komolyan vegye, úgyhogy nem szeretnék csalódni ebben. Én lemaradtam a szuperkupáról, mondjuk annyira nem bántam meg, de ennél fogva majdnem egy éve nem láttam Veszprém vs Szeged meccset. Nem mondom, hogy nem hiányzik, bár ezt majd inkább csak utána ítélném meg. Egy sportszerű, kemény védekezésre épülő gyakorlás hiányzik, ami nem mondom, hogy legyen végig éles, de mondjuk úgy 45 percig azért jó lenne. Csak hogy fejlődhessünk fejben. A PSG-re, és későbbre. 

Persze ha feltesszük azt a hatosfalat, amit mi tudunk elvileg, akkor a Balogh Zsolti (Ancsin), Ilyés Feci (Robledo) átlövőpárosnak nem sok esélye lesz. És ellenük egyszerűen ez kell. Bombac varázsolhat, és próbálkozhat az indulócselekkel kilenc méteren, de ha nem lesz ott ember és masszív falat talál ott beljebb, akkor sok gólképes ötlete valószínűleg neki sem lesz. Kintről durrant négyszer, Roli lazán fogja a talpról eleresztett félmagas lövéseket, és ezzel el is megy a kedve. Feci az elején ugyan kb. 20 percig talpról veszélyes lesz, erre akár mérget is vennék, Ancsin utána majd néhányszor megpróbálja nyilván, de aztán nagyjából ennyi átlövésre számítok egész meccsen. És jó falon ennek csak kis százaléka fér át, az meg nem lesz elég itt a szegedi győzelemhez. Zubai egy ideálisan működő falban el kell vesszen, Vranjes pedig lassú kell legyen. Timu és Ilic ill. Nilsson meg kell oldják ezt, és ha megy, az akkor majd sok könnyű labdát jelent. Szerintem ezt itthon Laci nélkül is viszonylag simán kell megoldani, csalódott lennék, ha kevesebb lenne +5-nél a vége, akkor valamit nagyon elmértünk, szerintem. 

Nyilván a hangulat adott lesz, mert ez azért mindig más, mint más ellen, ráadásul több az ének meg a rigmus is, hehe. Régi ismerős is jön, várjuk sok szeretettel, amikor utoljára találkoztunk, akkor kikaptak itt rettenetesen. A gyermekem pedig azt üzeni az érkező szegedieknek: sosem lesztek bajnokok, éjáéjájajjjj. Na, kicsit meg is jött a kedvem.

A nyerteseinket várjuk sok szeretettel!

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia