AJÁNLÓ
 
14:46
2015. 04. 20.
Avagy saját sztori a kicsinyesség csimborasszójáról. Tanulsága nincs. Még. >> a poszt folytatódik
A bejegyzés folyatódik
 
14:46
2015. 04. 20.
U 19-es lányaink az elmúlt egy hétben a korosztályuk EB-jén virgonckodtak, érem ugyan...
A bejegyzés folyatódik
 
14:46
2015. 04. 20.
Elsőre jónak tűnik, bár ez női kézilabda, szóval franc tudja... Az biztos, hogy egy...
A bejegyzés folyatódik
 
14:46
2015. 04. 20.
Tavaly is nekem jutott az a kevésbé megtisztelő feladat, hogy beszámoljak Köln sötét...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A csodákra még várni kell

0 Komment

Állandó vendégjátékosunk, Töcök büszke szavai következnek.

A Pick Szeged három bravúros győzelem után utazott Kielbe. A Löwen kétszeri, és a Kiel hazai legyőzése után nyilvánvaló optimizmussal néztünk a mérkőzés elé. Szeged számtalan vendéglátó helyén alakultak szurkolói klubok, ezek egyikében vártuk a csodát. Azt nem tudni pontosan, a Digi hitvány minőségének mi volt az oka, de a szétesett kép és csúszó hang már eleve sokat rontott az élvezhetőségen...

Kattintás után folytatjuk!

 

A meccsről

A Kiel leggyengébb pontja megoldódott Palicka pályára lépésével.  Remekül fogott a kapus, amiből persze jöttek a gyors lerohanások is. Gislason is hatalmas stratéga, Bombacot nem hagyta élni, folyamatosan a nyakán lógott valaki.  Egyébként is nekem úgy tűnt, hogy a szlovént utolérte a fáradság. Tompán játszott, fejben fáradtnak tűnt. Persze nem csoda, hisz hónapok óta nyomja egyedül a hatvan perceket. Ha Pastor hibázott, hát ebben, hogy Bombacnak még percekre sincs alternatívája.

A Kiel lövői már Szegeden is jók voltak, de miután Sierra nem találkozott labdával az elején, tovább nőtt Jicha és Vujin addig sem kicsi önbizalma. A védekezésünk most nem volt hatékony, elég simán mentek át rajtunk még emberhátrányban is, és ahogy az lenni szokott, kaptunk egy demoralizáló gólt is az üres kapuba. Pastor érezte a bajt, így lekapta a nyitott miatt Ancsint, és hamarosan Sierra is a padon volt. Wisu már legalább fogott valamit, de Zsolti nem találta a távolságot. Sok volt az eladott labda is, amiből persze büntettek a zebrák. A Digi képszétesése után a Pick is feladta, igazán könnyedén nyert a német bajnok. Küzdöttünk, harcoltunk, de nem működött a szokásos begyakorolt csapatjáték. Azt pedig már sokszor megbeszéltük, hogy a szegedi gárdában nincs olyan játékos, aki egyedül is meg tud nyerni egy meccset, vagy legalább továbblendíti a többieket, ha baj van.

A Digi miatt élvezhetetlen volt a mérkőzés megtekintése, de csak ez ügyben van csalódás. Vitathatatlan, hogy a jobb csapat ment tovább. A BL eleje más kávéház. A Final4 négy csapata közül hárommal játszottunk, érezzük az erejüket, egyelőre még nekünk bármelyiket legyőzni óriási bravúr. Rajtuk kívül is van még a BL-ben legalább 5 csapat, akik hasonlóan komoly játékerőt képviselnek. Sikerült többször is megráncigálnunk az oroszlán bajszát ebben az idényben, (mondjuk őket pont el is kalapáltunk rendesen), de messze vagyunk még attól, hogy 50-50 százalékban legyen győzelmi esélyünk a TOP csapatok elleni párharcokban. Ettől függetlenül a Pick elmúlt három meccsére felkapta a fejét a világ, ott toporgunk a nagyok sarkában, már érzik a leheletünket. Bebizonyítottuk, hogy a jó öreg újszegedi sportcsarnok újra a pokol tornáca, az ide érkező ellenfeleknek nem sok jót jelent az ott eltöltött nettó egy óra. A csapat rendelkezik egy remek edzővel, ez az év pedig egyértelműen a fejlődésé mind önbizalomban, mind játékban is. A BL egyik, ha nem kettő felfedezettje nálunk pattogtat. Zsolti és Bombac is letette a névjegyét az elit ligában.

A Pick Szeged a világ legjobbjai mögé érkezett ebben az évben, már csak egy kis lépés, hogy a vágyott klubba tartozzunk. Bravúrokra képesek vagyunk egy-egy meccsen, de a csodákra még várni kell.

Az idei BL szereplésünk egyértelműen siker. Nyolcba jutni ebben a sorozatban eleve komoly teljesítmény, ott pedig megráncigáltuk a zebra sörényét.

Szép volt, Fiúk! Hajrá Pick Szeged!


comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia