AJÁNLÓ
 
08:48
2015. 03. 22.
Avagy saját sztori a kicsinyesség csimborasszójáról. Tanulsága nincs. Még. >> a poszt folytatódik
A bejegyzés folyatódik
 
08:48
2015. 03. 22.
U 19-es lányaink az elmúlt egy hétben a korosztályuk EB-jén virgonckodtak, érem ugyan...
A bejegyzés folyatódik
 
08:48
2015. 03. 22.
Elsőre jónak tűnik, bár ez női kézilabda, szóval franc tudja... Az biztos, hogy egy...
A bejegyzés folyatódik
 
08:48
2015. 03. 22.
Tavaly is nekem jutott az a kevésbé megtisztelő feladat, hogy beszámoljak Köln sötét...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pick Szeged a küszöbnél

0 Komment

Töcök dobta elé az LAvalót.

Az elmúlt hét körének legnagyobb meglepetését okozta a Pick Szeged azzal, hogy otthonában 4 góllal verte a Löwent. Pastor kitalálta, a CSAPAT megcsinálta, Jacobsen meg a Löwen pedig alaposan benyelte. Tökéletes este volt az ott Mannheimben.

Komoly kézilabdaláz söpör végig ezekben a napokban a Dél-Alföldön, a szurkolók pedig nem igazán szeretnének a bódulatból felébredni.  A Pick-játékosok melójának második része még hátravan, be kell dobni a saját maguk által kidolgozott helyzet ziccerét.

 

Az ősi magyar hitvilág szerint tilos a küszöbre rálépni, mert ott laknak az elhunyt lelkek. Megfogadva az ősök intelmét, egyszerűen lépjünk át ezen az alkalmatosságon. Ez persze nem lesz egyszerű feladat, mert az oroszlánok alaposan felborzolták sörényüket a múlt pénteken. 

A Pick Szeged a hét meccsén az újszegedi pokolban mutathatja meg, hogy nem kicsúszott eredmény volt a múlt heti és nem csak egy meccses bravúrra képes a gárda. Innen már mindkét csapatnak van veszítenivalója, de még mindig a németeknek lenne égés, ha nem jutnának tovább. 

A szegedieknek ugyanolyan tökéletesen kell játszani, mint az odavágón. Lassítani kell a játékot, minden áron megakadályozandó, hogy rohanni tudjon a Löwen. Elöl továbbra sem férnek bele a hibák. Jacobsen biztosan elemzett és rájött, hogy hatosfal kell Zsolti és Robledo ellen. Ezt viszont csak ritkán játssza a német csapat, persze a visszatérő Guardiolával ezt is tudja, de nem nagyon szeretik. Pont ezért kellenek kintről a bombák Ancsintól és Fecitől is. Ha ezek bemennek, az isten sem óvja meg a Löwent, hogy nyitottra menjen és akkor meg is vagyunk. Bombac a szegedi támadások lelke, rá nagyon vigyázni kell, erejének beosztása létfontosságú. Hajlamos a szlovén túlpörögni, a szegedi közönség pedig hajszolni fogja fiait. Arra azért ne számítsunk, hogy Landin Szegeden is terített betlit hoz, de ha már a kártyánál tartunk, remélem Pastornak van egy adu ász a paklijában, mert úgy tűnik, ki kell játszanunk mindent. Egy ász biztosan lapul ott, pontosabban nem is annyira lapul, mint inkább őrjöngve fogja az őrületbe kergetni az ellenfelet. A szegedi szurkolók régen látott tűzben égnek, és ha rajtuk múlik, a pokolra küldik az oroszlánokat. A Löwen esélye a kontrák tökéletes kivitelezése. Azt nem látom, mitől lennének jobbak felállt védelem ellen, de ez még mindig azt jelenti, hogy a kapusainknak bravúrt is kell hozni. Bennük is van ez, mert  Wisut felpörgeti a hangulat, Sierra pedig pont a 60-as pulzusával segíthet, mert kell a nyugodtság is vasárnap. Az remek, ha megisszuk a bikavért és odavágunk a meccsnek, de okosnak kell lenniük a Pick játékosoknak és főleg türelmeseknek, mert ezt a meccset akármilyen hihetetlen, még megnyerni sem feltétlenül szükséges. 

Abba a küszöbbe nem kellene felbukni, hagyjuk ezt meg a végső BL-győztes esélyesnek is tartott Löwen játékosainak.  A két csapat és a szurkoló gárda garancia a jó meccsre, de beszélnünk kell a harmadik elemről is. A meccset a Kristic, Ljubic szlovén páros vezeti, és ők nem arról híresek, hogy csak úgy nyugodtan a háttérben fújják a mérkőzéseket. Mint mondjuk a franciák, akik tökéletesen művelték a szakmát a Mannheimben. Láttuk a katari vb-n, hogy képesek akár eldönteni is egy-egy mérkőzést. Vagy pont a németek balhéznak miattuk a nagybányai meccs miatt, de a veszprémi szurkolók is pokolba kívánják őket a tavalyi Kiel elleni elődöntő okán. Bízzunk a legjobbakban a játékvezetés tekintetében, a közönség nyomása azért rájuk is hathat. 

Hogy mi van a küszöbön túl, arról még ráérünk beszélni, ha már úgy is a babonák köré szőttem ezt a posztot. Mindenesetre mindenkinek javaslom, hogy hozzon magával  valamit, amit akkor viselt, amikor az EHF-kupát nyerte a Pick. Remélem Forgó Nórinak, a klub korábbi alkalmazottjának biztosítottak egy kiemelt helyet, mert még soha nem nyert a Löwen, ha ő a meccsen volt. 

Álmodjuk tovább a mesét!

Hajrá Pick Szeged!


comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia