AJÁNLÓ
 
18:47
2014. 11. 02.
Mivel tegnap a meccsen nem nagyon volt kedvem írni (vagyis semennyire), aztán a meccsek után...
A bejegyzés folyatódik
 
18:47
2014. 11. 02.
Mármint Budapestre, ugye. Egy rakat tök fölösleges és érdektelen meccs után elérkeztünk...
A bejegyzés folyatódik
 
18:47
2014. 11. 02.
59. perc, passzív, győri támadás. Beálló elzár, Planétánál a labda, kb. 8 méterre a kaputól....
A bejegyzés folyatódik
 
18:47
2014. 11. 02.
Mármint a hazai pályától a BL-csoportmeccsekre. Persze lesz még egy negyeddöntő, de az már...
A bejegyzés folyatódik
 
18:47
2014. 11. 02.
Történelmi KP-hez érkeztünk, Ambros Martín bő 2,5 éves győri ténykedése alatt először...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nincs okunk aggódni

0 Komment

Mint Egri Vityától megtudtuk, idén nem az ETO a BL fő esélyese, úgyhogy volt okunk aggódni, legalábbis ha rá hallgattunk volna, vagyis Dalmoséra, aki szerint ez így van. Szerencsére ezt a pályán lévők nem tudták, így igazából addig volt szoros a meccs, amíg az ETO hatosfallal próbálkozott, de aztán Ambros hirtelen úgy döntött, hogy nem tetszik neki a blogunk neve, így Korsót kivezényelte zavaróba, és ebbe szó szerint belezavarodtak a dánok, onnantól tükörsimán hozta az ETO a kétségkívül legnehezebb csoportmeccsét. Hajtás után leszedjük a keresztvizet, de a csapatról nem, mert róluk most még rosszindulattal is nehéz lenne rosszat mondani.

Először is szeretnénk megköszönni, hogy sikerült az ukrajnai Eb-selejtezőt és a győriek viborgi meccsét egy időre tenni, nem hiszem, hogy ne lehetett volna valahogy megoldást találni erre, a BL-meccsek időpontjai nem tegnap óta fixek. Bár ha ez volt az ára annak, hogy mindkét meccs ennyire egyértelmű legyen, akkor megbocsátjuk.

A második keresztvíz-leszedés - csak hogy rögtön túl is essünk a rosszon, és beszélhessünk a jóról - a szövetségi kapitánynak szól, akiről a dilettáns jelző továbbra is rendszeresen eszembe jut. Görbe kiesésére legalábbis úgy reagált, mintha nem jelentette volna már be Anita tavasszal, hogy mire számítson mindeki (mármint persze a bejelentés nem volt publikus, de Ernő nyilatkozta is, hogy Anita már jó előre szólt nekik), erre most mit mond? Irányítót akar a keretbe hozni Anita pótlására. Árulja már el valaki, de komolyan (és most abba még bele sem akarok menni, hogy miért pont Temes), hogy mikor száll le arról a baromságról, hogy Misi balszélső? Nem irányítót kell behívni pluszban, hanem balszélsőt, és igenis a Korsós-Szepesi párossal kell menni. Ha a kétszeres BL-győztesnek megfelel ez a páros, felteszem, a válogatottnak is meg kéne, hogy feleljen. De nem, ő erőlködik olyan játékosokkal, akik nemzetközi meccset csak tévéből látnak (vagy ha nem, hát kiesnek a Buxtehude ellen), és erre a lassan újra formába lendülő Szepesi mellett van egy 18 éves gyémántunk Győrben, aki ma is akkorát kézilabdázott, amekkorát nem csak 18 éves játékostól látunk ritkán. Zavaróban egészen nagyot alkotott (na igen, magyar válogatottól hatosfalon kívül úgy 50 éve nem láttunk mást, lehet, hogy el kéne kezdeni megtanulni a műfajt?), támadásban pedig mindössze egy posztos gólt dobott (láb közé pattintva, helló), egy løkéset (párhuzamosan a talajjal, hatos fölött befeküdve, gyötörve) és egy indulásgólt (védővel a nyakában). Ha ez nem elég a válogatottsághoz, akkor tényleg nem tudom, mi.

Forgómorgó kikapcs, jöjjön a mai meccs.

Valami elképesztő aggódásáradat volt a hét eleji Görbe-bejelentés óta mindenhol, amit én személy szerint nagyon nem értettem. Nyilvánvaló, hogy Görbicz csak egy van, és őt nem lehet pótolni, nélküle teljesen mást kell játszani, de azért ez az Aguilar Martín Itxakójának volt az alapembere, szóval jó reggelt kívánunk. És ma ki is derült, hogy nincs miért aggódni. Igaz, hogy sem Misi, sem Maca nem játszották életük meccsét, de ha ennél rosszabbat sosem látunk tőlük, akkor elégedettek leszünk. Misinek is, Macának is (Dudának is, Áginak is) voltak görbiczes passzai, bizony. Szóval nyugodtak vagyunk.

Nyugodtak lehetünk a védekezés miatt is. A hatosfal nagyon nem működött, látszott, hogy Dalmose alaposan felkészítette rá a lányait, hogy mit kell ellene tenni, a rohanós dán játék bizony szétzilálta a győri falat, és 11:11-ig nem is volt számottevő különbség a két csapat között. Aztán jött Korsó zavaróba, és puff, innen lett 13:17 a félidőig. Duda ismét a tanküzemmódot tolta, Korsóról már írtunk, Heidit nem tudták tartani, Ági második beállóba befutásaival sem tudtak mit kezdeni, zseniális építmény ez is Ambrostól, hogy Áginak ilyen szerepet talált. Emellett volt persze irányító is, meg nyilván jobblökő is, mármint ahogy ő ezt a posztot játssza - betöréssel. Öt gólt gyűjtött össze, ez nagyon wtf.

.

És hát a jobbszél. Az első félidőben még nem volt az igazi, de a másodikban Bodesz befűzte bizony a befűznivalót. Fisker megszűnt létezni, ő pedig lőtt mindenhonnan, mindenhova, mindenhogy. Nagyon jó volt nézni. És Ambros azt is megoldotta, hogy ne kelljen végigtolnia a meccset. Orbisz, Müller ugye nincs, Szimó ma nem játszott, így egyszem balkezesként kellett volna végig nyomnia. Erre a második félidőben rövid oldalról védekezésben pár percre Szepi váltotta. Nagy ötlet. Ja, és azt mondtuk már, hogy mindketten lőttek olyan rövidsarkos gólt, hogy a dán kapusok azóta is azt keresik, hogy került oda a labda?

Aggódni valóban semmi ok. Nyilvánvaló, hogy nem fogjuk november 2-án BL-győztesnek kikiáltani a csapatot, de az is világos, hogy nagyon jó úton jár Ambros - ismét. Ma a halványabb kapusteljesítmény is belefért, olyan 30% körül hoztak mindketten, de mégsem volt ez feltűnő, valószínűleg elsősorban a jól működő támadójáték miatt. Bár 16:25-nél volt a meccsnek egy olyan szakasza, amikor mindent sikerült kihagyni, és mintha kicsit a szerbek is megtolták volna a dán szekeret, nem fújtak be mindent, amit kellett volna, de különösebben aggódni ekkor sem kellett.

Jövő héten "visszavágó", ha azt is megnyeri az ETO, akkor lényegében a 8 közé (!) jutást pipálják ki.

Mondtuk már, hogy milyen idióta az új lebonyolítás?

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia