AJÁNLÓ
 
18:59
2015. 04. 03.
Mivel tegnap a meccsen nem nagyon volt kedvem írni (vagyis semennyire), aztán a meccsek után...
A bejegyzés folyatódik
 
18:59
2015. 04. 03.
59. perc, passzív, győri támadás. Beálló elzár, Planétánál a labda, kb. 8 méterre a kaputól....
A bejegyzés folyatódik
 
18:59
2015. 04. 03.
Mármint a hazai pályától a BL-csoportmeccsekre. Persze lesz még egy negyeddöntő, de az már...
A bejegyzés folyatódik
 
18:59
2015. 04. 03.
Történelmi KP-hez érkeztünk, Ambros Martín bő 2,5 éves győri ténykedése alatt először...
A bejegyzés folyatódik
 
18:59
2015. 04. 03.
Amikor a hatosfal levlistáján felmerült, hogy kövessen el a női szakasz egy félév-értékelőt...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Menni vagy nem menni

0 Komment

Mármint Budapestre, ugye. Egy rakat tök fölösleges és érdektelen meccs után elérkeztünk ahhoz a 2×4-hez, ahol végre van miért izgulni. Győri szemmel meg pláne, mert nagyjából ezer éve megszoktuk, hogy legalább az elődöntő megvan, sőt az utóbbi években inkább döntő volt az, viszont az idei szezonban az ismert körülmények miatt sok minden, de nem egyértelmű, hogy ismét meglesz. Ehhez ráadásul szembejön az egyik legkellemetlenebb ellenfél. De ne szaladjunk ennyire előre, hajtás után először kicsit a másik három, aztán kicsit jobban a negyedik.

 

Első párosításunk a nevek alapján még akár izgalmas is lehetne: Viborg vs. Budućnost. A Viborg 5-6 éve még egyértelműen Európa csúcsa volt (mi ne tudnánk), a Budu meg nagyjából az utolsó három évben került oda, szóval ez tényleg rangadó meg minden - lenne egy ideális sportágban. De a női kézilabda nem az. Az elmúlt évek pont elegendőnek bizonyultak ahhoz, hogy a Viborg eljelentéktelenedjen, hogy aztán még ezzel a karcsú játékosállománnyal is BL8-as csapat legyen újra (jobbszélen a kapus, halló! Vajon Navas vagy ter Stegen mikor fog beszállni CR vagy Messi helyére?), ez azért elég vicces. Mint ahogy az is vicces lenne, ha most leírnám: továbbjut a Viborg. Ehhez még a pár évvel ezelőtti pofátlan dánpárti játékvezetés is kevés lenne, de hol van már a tavalyelőttelőttelőttelőttelőtti hó, ugye. Ez egy annyira egyértelmű párosítás, hogy nem is írunk róla többet, csak ennyit: Budu 95%, Viborg 5%.

A második párosítás sokkal több izgalmat ígér: Thüringer HC-Larvik. A németeknek már a 12-be jutás is sikernek számított, erre nem csak, hogy ezt hozták össze, még kivágták a Fradi-verő lipcseieket is. A németek nyilván életük párharcának és esélyének fogják fel, úgy is fognak harcolni - bár ismét arra gondolva, hogy milyen gagyi lett ez a női mezőny, simán benne van, hogy jövőre megint ideérnek, ennek ellenére eléggé meglepő lenne, ha akár csak az egyik meccsen is megszorítanák a norgékat. Ahogy mondtuk, itt sokkal több izgalomra számítunk, így az esélyek: Larvik 94%, THC 6%...

A harmadik párosítás HC Baia Mare-Dinamo Sinara (tudja valaki, hogy miért ez lett a klub neve?). Ahogy a románok indultak, már az is kisebb csoda, hogy itt vannak, az oroszok nyolcba jutása annyira nem meglepetés, bár az, hogy másodikként, már valamennyire talán. Voltak jó meccseik, volt váratlan otthoni pontvesztésük is, mégis, ennél többet ebből nem lehetett kihozni. A román bajnok pedig teleigazolta a keretét egy rakat sztárral, legalábbis elvileg, de hogy a szinte semmit nem játszó Szűcs Gabi és a semmit nem mutató Nascimento mit keres az all-star-jelöltek között, az vagy a sportág, vagy az EHF vicce. Ez az a párosítás, ahol tényleg nem tudunk egyik csapatnak sem előnyt adni, de azért az, hogy ez a rém gyenge nagybányai csapat simán esélyes a F4-ra, az - na de nem akarjuk ismételni magunkat, mert már mindenki tudja, hogy milyen ez a mezőny. Baia Mare 50%, Dinamo 50%.

És az EHF hivatalos sorrendje szerint a negyedik párosítás Vardar-ETO. El tudtunk volna képzelni könnyebb ellenfelet is. A Vardar ugyan sok minden, csak nem világverő alakulat, ezt láttuk sokszor, szenvedtek szinte végig a csoportmeccsek alatt, viszont egyszer csak megdánosították a kispadjukat, vagyis ha nem is edzőjük lett, de valaki odament, aki már látott kézilabdát (de legalábbis tud szórakozni hét mezőnyjátékossal), továbbá az a bizonyos macedón EHF-hátszél, vagy Nacsevszki-hatás, ez pont elég ahhoz, hogy ne lehessen egyértelműen legagyizni a helyzetet. A játékosállományukat ismerjük, elvileg nagyon jó, csak eddig nem volt, aki összerakja őket, most már van.

Azért persze Győrben sem kell kétségbe esni. Van egy nagyon jó edző a padon, nagyjából kiderült már a jövő évi keret is, így ezzel nem nagyon kell, hogy foglalkozzanak a játékosok, bár persze a távozók közül nem tudhatjuk, hogy kinek van már biztosan csapata (mondtuk már FB-n, Szen is távozik, ez eldőlt, csak még nincs bejelentve - nem szoktunk ilyet megírni, de ezt a játékos maga hozta nyilvánosságra, így megtesszük mi is). A csapat a lehetőségekhez mérten össze van rakva, így olyan nagy meglepetés persze nem lenne a négybe jutás. Viszont amit nem vesz be a gyomrunk, hogy szinte normálissá vált, hogy nem azon kell gondolkodni, hogy melyik csapat a jobb, hanem hogy vajon mi a fontosabb az EHF-nek, a macedón bíróvezér vagy az, hogy a magyarországi F4 magyar csapat nélkül valószínűleg úgy harmadházzal menne. És ez nem jó, nagyon nem jó. Szóval valószínűleg az EHF érdeke az, hogy az ETO négybe jusson, de mi azért jobban szeretjük, ha ez a pályán dől el.

Nem állom meg azonban, hogy egy kicsit kitérjek arra, amit tavaly a győri igazolásokról írtunk. Sajnos tulajdonképpen mindenben igazunk lett. Szen és Litre a védekezést ugyan megoldja, sőt szerintem Litre támadásban is bőven jó arra, hogy Heidinek pihenést lehessen biztosítani, szóval én nem értem, ő miért nem marad, főleg mivel egy sehol nem jegyzett, nem túl acélos csapatból érkező holland beálló jön helyette. Miért gondolja bárki, hogy jobb lesz Broch, azt nem tudom. Müller egy hatalmas betli, a két Nagybánya elleni meccset leszámítva nem volt értékelhető félidője sem (a Metz ellen egy fél), Aguilar eleve egy évre jött, most kezd belejönni, de világos volt, hogy ötödik irányítónak nem marad. Grubisićet nem lehet értékelni, sajnos nagyon hamar megsérült, de világos volt, hogy Grimsbø nem azért írt alá 2,5 évet, hogy Grubával egymást cserélgessék. Szóval az öt igazolásból egészen pontosan egy marad egy évnél tovább, és ő is csak azért, mert sikerült három évre leigazolni - triplaannyi lelépést fizetve, mint Dudáért. Ezt azért úgy ízlelgesse mindenki.

ETO 60%, Vardar 40%.

A többi a pályán dől el.

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia