AJÁNLÓ
 
12:18
2014. 09. 29.
Elutaztunk, lejátszottuk, kikaptunk, megbizonyosodtunk róla, hogy a nyári 3 hónap alatt nem...
A bejegyzés folyatódik
 
12:18
2014. 09. 29.
A női küzdelem remek volt felvezetőnek, na jó, nem mondom, a visszafújt és újra mellézett...
A bejegyzés folyatódik
 
12:18
2014. 09. 29.
Igaz, hogy ezt most nem gyermekkéz húzta, de így sem lett sokkal szimpatikusabb vagy szerencsésebb,...
A bejegyzés folyatódik
 
12:18
2014. 09. 29.
Továbbra is kék az ég, főleg Szeged felett, még mindig csodálatosan kék az uszoda az újszegedi...
A bejegyzés folyatódik
 
12:18
2014. 09. 29.
Azon röhögök, hogy múlt vasárnap hogyan esküdöztem, fogadkoztam, hogy még egyszer tuti nem...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ez a Szeged nem fog simázni

0 Komment

Úgyhogy jó lenne, ha lassan összekapná mindenki magát ott lenn, és alkotnának egy jóképűbb Szegedet, amelyik simázásra is képes, mert ez így baszottul kevés lesz. Újra leírom: remélem ezzel az eredménnyel senki az égadta világon nem elégedett, mert ugyan elsősorban tényleg a két pont a lényeg, de ha nem tesszük magasabbra a lécet, akkor több pontot nem is nagyon kell várni még ebben a hígfos csoportban sem. 

Pastor vállvonogatásos nyilatkozata meccs után aztán tovább bőszített, kezd kicsit emlékeztetni Lajos király utolsó veszprémi évére, amikor is mindig volt hat körmondat arról, hogy milyen erős a mindenkori ellenfél, hogy milyen jól játszott, és hogy miért is nem sikerült valamit véghezvinni meccs közben. Valami váratlant. Valami meggyőzőt. Valami Pastorosat. Mert hogy nem sikerült, az vitán felül van. Nem tetszik amit látok és hallok na, egyre jobban nem. 

Mondhatnám úgy is, hogy nem baj, ha lassan haladunk, mert lehet, hogy rossz az irány.

Meccsről

Nem, Gáborom, szerintem akkor sem lesz második ez az ukrán csapat, hogy itt szinte biztosan körbeverések lesznek. Függetlenül attól, hogy Stoki kivédte a szegedi szemeket, én nem  érzem ezt az ukrán védelmet olyan hűdenagyon bevehetetlennek. Sőt. Azt viszont továbbra sem látom, hogy mit is akar játszatni Pastor a legényeivel. 

A szélsőkre lehetne taktikát építeni, viszont ahhoz egy ennél jóval biztosabb védelem és egy minimum közepes, stabil kapusteljesítmény kéne. Semelyik nincs meg. Ugyanakkor időközben kiderült, a hatosfalas listáról is tudnánk abszolválni egy 28-30%-ot a kapuban, úgyhogy szóljatok ha segítség kell, ugyanis itt nálunk mindenki kapus volt előző életében.

Na de visszatérve, azért a szélsőkre is csak úgy lehetne építeni, ha egyrészt van védelem és kapus, amiből indulni lehet vagy másrészt ha a gyorslábú irányító középen történő megindulásait gyorsan lehúzzák szélre - ami nem történik meg, mert mindegyik irányító inkább meg akarja oldani maga az ilyen helyzeteket - a szélső pedig nem fosik a mindenkori kapustól be. Nos ez sem valósult meg. Vártunk mi Stoki-showt előre, jött is szépen, de mi inkább a magyarok bénázásait vártuk, nem Källmanét ugye. 

Egyénileg

Aztán Ancsin Gabi néha elsülő keze alapján várhatnánk bátrabb átlövőjátékot tőle, fingom nincs, hogy miért nem vállalkozik többet, akkor nyilván a beállónak is nagyobb mozgástere lenne, ami ráadásul kell is Zubainak ebben a mezőnyben, mert magától nem tudja megoldani, hogy a beforduláshoz elég helye legyen. 

Az összkép nálam az, hogy többnyire egyéni megoldásokból születnek a gólok, jelenleg nem látok csapatot és nem látok játékot. Ezt az is alátámasztja, hogy a két irányító lövi a legtöbb gólt Szegeden, amivel csak az a baj, hogy egy értelmesebb ellenfél úgy veszi ki Mindégiát és/vagy Bombacot időben a játékból, mint a szél, és akkor lehet reménykedni abban, hogy elsül a keze Fecinek vagy Ancsinnak, esetleg Balogh besasszézik néhol. De ez nem lehet irány, ennyivel nem elégedhet meg egy Juan Carlos Pastor, Csányi Sándor és amúgy egy Pick Szeged.

Ha igen, az nagy baj.

Gond van védekezésben is sajnos, nincs összhang, nincs megszakadás, viszont vannak tökfelesleges utánanyúlások, így rengetegszer kerülnek az amúgy sem brillírozó kapusok teljesen kiszolgáltatott helyzetbe. Pont ennyit ért az a 60-67% védési hatékonyság Komlón, maradjunk annyiban. Az egyetlen dolgot, amit működőképesnek látok (az 5+1-et ugye) indokolatlanul keveset láthattuk élesben, nem is értem.

Persze lesz ez még jobb, illetve kellene, hogy legyen, és hatalmas mák, hogy a végén befújták belemenésre, mert ha az ott egy hetes, akkor sopánkodhatna mindenki az elvesztett ponton, meg az elszalasztott lehetőségen. Így csak a szűk gólkülönbség miatt verjük az asztalt, de megmaradt a remény a második helyre. 

Na mindegy, bízunk benne, hogy ez bőven jobb lesz, és már hétvégére egy másik Szeged utazik Kielcébe, különben szopacs lesz. 

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia