AJÁNLÓ
 
12:16
2014. 09. 25.
Avagy saját sztori a kicsinyesség csimborasszójáról. Tanulsága nincs. Még. >> a poszt folytatódik
A bejegyzés folyatódik
 
12:16
2014. 09. 25.
U 19-es lányaink az elmúlt egy hétben a korosztályuk EB-jén virgonckodtak, érem ugyan...
A bejegyzés folyatódik
 
12:16
2014. 09. 25.
Elsőre jónak tűnik, bár ez női kézilabda, szóval franc tudja... Az biztos, hogy egy...
A bejegyzés folyatódik
 
12:16
2014. 09. 25.
Tavaly is nekem jutott az a kevésbé megtisztelő feladat, hogy beszámoljak Köln sötét...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Könnyebb csoport nem létezik ebben az évben

0 Komment

Az, hogy az EHF aranya mellé bónuszban főtábla jutott, az hatalmas mákja ennek a Szegednek, mert önerőből ugyanide megjósolni sem tudom, hogy mikor jutottak volna vissza. Az pedig, hogy egy ilyen vérszegény csoportban landoltak végül, az külön faktor. Mindenesetre két csapattal vagyunk jelen a világ legjobb ligájában, és ez magyar szemponból éljen, éljen.

A dé csoport nem mellesleg tényleg elég he, magasan kiemelkedik a Kielce, utánuk pedig jönnek összesűrűsödve a többiek. Szeretném azt mondani, hogy a magyar csapat is inkább előrébb tendál kicsivel, de a tegnap Füreden látottak alapján ez szemenszedett hazugság lenne. Fogalmazzunk úgy, hogy van még mit csiszolni ezen. 

Group D

KS Vive Tauron Kielce
US Dunkerque HB Grand Littoral
Kadetten Schaffhausen
MOL-Pick Szeged
Aalborg Handball
HC Motor Zaporozsije 

A Kielce sokat nem változott az elmúlt szezon óta, annyi, hogy Losert lépett le Montpellierbe helyére Plockból Sego érkezett Packowskival karöltve, ráadásul még Jurkiewitz is jön onnan, de csak jövőre. Talán a legnagyobb erősítés Kielcében az lenne, ha Dusebajev kicsit helyretenné magában a dolgokat, megfékezné a kirohanásait, és visszatérne abba a mederbe, amiben vitte a Cudart/ATM-et. Kicsit úgy érzem, hogy ennek a csapatának inkább ártott, mint használt az eddigi jelenléte. Pedig nálam a legjobb edző ő a világon, szóval nem volt egyszerű erre a megállapításra jutnom, de most így látom. Várom, hogy rámcáfoljon. 

A Kielcétől sok újat nem várok, de azt stabilan, ami bőven elég lesz ennek a csoportnak a behúzására, viszont náluk is érzek problémának egy olyan Barcelonásat, hogy tavaszig - ráadásul konkrétan a negyeddöntőig - értelmes ellenféllel nem találkoznak majd, hiszen otthon a Plock is gyengült, és tényleg nincs senki más a csoportban, aki őket komolyabb erőkifejtésre sarkallhatja. Gondolom a lengyel gyomor nem szívesen vesz be egy olyan ligát, aminek a GAzprom a főszponzora, vagy nem tudom, de nekik például nagyon jól jött volna a SEHA. És kétlem, hogy pénzük ne volna. 

A Dunkerque szintén felemás évett futott tavaly, megnyerték a bajnokságot otthon, de a BL-ben finoman szólva sem domborítottak, sőt. Azóta sokat nem változott a keretük, de legalább már otthon is sorra kapják az állasokat. Paczkowski (kölcsön) és Pejovic érkezésével erősödnie kellene a belső posztoknak, de persze a szerkezet átalakítása nem két perces munka. Ja és Joli lépett még le innen, helyére felrántottak egy fiatalt. Maradjunk annyiban, hogy francia erősödés ide vagy oda, jelenleg talán éppen a bajnoki cím tulajdonosa tűnik a leggyengébb csapatnak onnan. Aztán meglátjuk, a szezon vége még irtó messze van. Azon sem csodálkoznék, ha kiesnének, de simán benne lehet egy második/harmadik hely is. 

A Schaffhausen nem ismeretlen a szegedi kézilabdabarátok előtt - sem -, rengeteg éles meccset játszottak az elmúlt években egymás ellen, és most egy külön pikantériája is lesz eme küzdelemnek, mégpedig Puljezevics személye. Meglátjuk, hogy mekkora lesz neki persze, de valósznűleg azért lesz. A Schaffhausen remek iparos csapat volt mindig is, most is annak tűnnek, nem voltak nagy dobásaik, de hozták a szintjüket stabilan. Az a durva, hogy ebben a csoportban ez a továbbjutáshoz még elég is lehet. Sok a fiatal, ambiciózus játékos, Küttel pl. ahogy olvasom alig húsz éves, ráadásul sérülések miatt még szerepe is lehet, Jurca pedig a rutint képviseli, csak hogy kiemeljem a két végletet. Ahogy olvasom motiváltak a mai Kielce elleni meccsük előtt, hát megnézzük mire elég ez. Szerintem egy tisztes vereségre. 

Tegnap volt szerencsém élőben megtekinteni a Balatonfüred vs MOL-Pick Szeged mérkőzés első felét, amit pont abból a célból tettem, hogy lássam nagyjából, hol is tart ez a Szöged. Hááát, Pastor és a csapat biztos nincs még készen, szóval jó, hogy nem a Kielce jön elsőként vagy hogy nem idegenben kezdenek, mert az NB1-ben aratott hangzatos részsikerek még ebben a csoportban sem lesznek elegek. A meccs eleje egyenesen szörnyű volt szerintem, mármint szegedi szempontokból ugye, próbálom például Bombacban meglátni a tehetséget, és nézem, hogy 4 gólt azért összerakott a végére, de könyörgöm, kb. eladott 5 labdát csak az első félidőben. 

A védekezést a Füred is könnyedén rángatta szét, amíg volt erejük hozzá, kapuban most a lengyel srác bizonyult töketlenebbnek, Robledonak nyilván még szoknia kell, de egyelőre elég kevés, amit hozzátesz, szóval jajjj. Mindégia behozatala után kezdett pofásodni valamit a támadás, őt tudom egyedül dícsérni tiszta szívvel, és Källmannal az ékben működött jól egy ideig az 5+1. 

Persze a második félidőben megrázták magukat kicsit, és ez bőven elég is lett, de hétvégén BL lesz, az pedig más kávéház, ott nem lehet húsz perces előnyt adni az ellenfélnek. Ami még nagyon zavar az az, hogy nem értem pontosan, hogy mit szeretne játszani ez a Szeged. Az egyetlen tiszta dolog az, hogy az 5+1 működik védekezésben, igaz volt még szép kínai is, de a játék többi elemét egészen egyszerűen egyénies és ad-hoc jellegűnek érzem. Persze idő kell még, és ez a csoport szerencsére alkalmas erre, hát meglátjuk mi lesz. A továbbjutás kötelező, de a második helyet illene megcsípnie a Szegednek.

Mondjuk miután beleolvastam a mai sajtótájékoztató anyagába, kicsit elképedtem, na. Olvasom például, hogy "erős csoportba kerültünk(...)". Hogy mi? Hova? Úristen, ez mire jó, és kinek szól? Tényleg érdekelne, hogy mi alapján erős ez a csoport, ha már Szögi Nándor nyilvánosan annak titulálta? És akkor a többi csoportot minek nevezzük, hadd érdeklődjem meg! Na mindegy, nem idegelem magam, bár rühellem, amikor így próbálnak megvezetni mindenkit, aki hagyja, ne adj isten nincs tisztában a valós viszonyokkal. 

Az Aalborg mindenképpen gyengült Mensah és az edző lenyúlása által, pedig tavaly szépet meneteltek, bár nyilván pont azért rabolták őket szét Európa-szerte. Ment még egy lövő, egy beálló, aki ráadásul hármas védő is, szóval majdnem nulláról kezdhetik az évet. Tvedten és Erevik maradt, köréjük pedig leginkább fiatalok jöttek. A tavalyi csapatot együtt kellett volna tartani, én azt mondom, de úgy tűnik a dánok szeretik ezt az építkezés dolgot, és szeretnek fiatal, ismeretlen edzőket próbálgatni a padon. Új Aalborg lesz tehát, meglátjuk mire lesznek elegek. Továbbjutás meglehet, pont az első meccsükön Koriéknál azért kiderül majd, ki mire képes.

Hiába jutott tovább tavaly az ukrán Zaporozsije, ez inkább a mi érdemünk volt ugye. Hajtós csapat, de azért nem egy PSG, akikben benne van minden percben, hogy kijöjjön a lépés valakinek. Burka, Onufryenko és Stoki a három legerősebb láncszem, hát illene azért elpáholni őket. Nem tudom, hogy hol játszák majd a hazai meccseiket, gondolom nem ukrán földön lesznek. 

Maradjunk tehát annyiban, hogy ez a legkönnyebb csoport, amibe a Szeged becsücsülhetett, ráadásul még az elsőtől sincs senki túl messze, szóval nálam a kiesés, de még a negyedik hely is kicsit blama-szagú lenne. Úgy kezdjük, hogy:

(09.25.) Schaffhausen vs Kielce (2)
(09.28.) Dunkerque vs Aalborg (1)
(09.28.) Szeged vs Zaporozsije (1)


comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia