AJÁNLÓ
 
20:11
2014. 05. 04.
Avagy saját sztori a kicsinyesség csimborasszójáról. Tanulsága nincs. Még. >> a poszt folytatódik
A bejegyzés folyatódik
 
20:11
2014. 05. 04.
U 19-es lányaink az elmúlt egy hétben a korosztályuk EB-jén virgonckodtak, érem ugyan...
A bejegyzés folyatódik
 
20:11
2014. 05. 04.
Elsőre jónak tűnik, bár ez női kézilabda, szóval franc tudja... Az biztos, hogy egy...
A bejegyzés folyatódik
 
20:11
2014. 05. 04.
Tavaly is nekem jutott az a kevésbé megtisztelő feladat, hogy beszámoljak Köln sötét...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

"De hát ez tegnap még ért!"

0 Komment

Próbálkoztunk a látottaknak megfelelő szintű méltatással, de elég kis esélyünk volt. Nem volt kétséges, hogy a Győr a jobb, hogy itt ma csak az ETO nyerhet.

Így hát összefüggő magasröptűségek helyett elégedjünk meg agytekervényeink (és levelezőlistánk) elsőre tán kaotikusnak tűnő, kissé sör-és fröccsszagú vázlatpontjaival:

■ BL-győztes, BL-győztes, BL-győztes, BL-győztes!
■ Elégtétel? Megvolt. A legnagyobb elégtétel. A Győr kemény, de a sportszerűség és a büntethetőség határát nagyon ritkán túllépő, szívós védekezéssel törte meg a Budut.
■ Közben meg 15 lőtt gól egy félidő alatt? Idén annyit ennek a Budunak senki!
■ Szélen gyenge Győr? Mehmedovicsot keresni kellett a pályán, miközben a vele szemben álló aktuális győri jobbszélső lubickolt.
■ Külön emeljük ki Bognár-Bódi egész éves teljesítményét! Ki nem szisszent föl leigazolásakor? Ki tartja most rossz vételnek? És Orbán remekül tartotta a megütött szintet.
■ Ja és simán Görbe a gólkirálynő. Úgy hoz le szürkébben(?) egy évet, hogy a legjobb irányító. Cseréljük a nevet Lökére, a poszot beállóra. Olvassuk újra. Aztán előbbit Kovacsicsra, utóbbit dzsókerre, Olvassuk újra.
■ Mehmedovicshoz hasonlóan Cvijics is remekül el lett tüntetve egy teljes félideig.
■ Felállt fal ellen nem volt játéka a Podgoricának. Egy félidőn át csak Neagu és Dalby egyéni megoldásaival maradtak meccsben. Maradtak látszólag meccsben.
■ Lekics F4-beli teljesítménye sokakat meggyőzött, hogy távozása a Győr tán legjobb igazolása volt.
■ Jaj, kell valami szaftos frázis a formaidőzítésről. Hát, ez messze az idény legjobb Győre volt.
■ Maga a trend nem tetszik, hogy ez EHF nem büntette rendesen Knezsevicset, az elődöntők nehezebbikét rutintalanokra osztják, majd pálfordulásként ma parádés játékvezetés mellett tényleg a játék megteremtésének lehetősége volt támogatva. Sosem felejtjük Cvijics ordító arcát, akiről nyelvtudás nélkül pontosan tudjuk, hogy azt ordíthatta, hogy "de hát ez tegnap még ért"!
■ Fontosnak tartjuk nyomatékosítani, hogy ha valamikor azt mondjuk, hogy "háhá, megkaptátok", az alatt azt az elégtételt tessék érteni, hogy a játék győzött, a sport szépsége; az esetleges sérülteknek pedig jobbulást kívánunk.
■ De időközben a szemléletváltás pontos okát megimertük a román fórumtársadalom interpretálásában, miszerint a Győr kilóra megvette a Bonaventura-ikreket, sőt a komplett Buducsnosztot is, akik a szerződés feltételei értelmében kapura sem mertek nézni. Egyéb értelmezések szerint meg lettek fenyegetve, például ennek egyik illusztrációja volt, ahogy Misikét direkt fejbedobta Bulatovics elrettentésül.
■ Pontosan nem értettük a Budu-szektor agymenését, ha ők is nehezen viselték a más hozzáállást, hát az az ő bajuk. A plusz két perc örömködési lehetőséget ezúton is köszönjük.
■ BL-győztes, BL-győztes! Ismét az.
■ Továbbra is úgy tűnik, hogy nem az évközi űrkézilabda a jövedelmező. És nem a legtöbb világsztár darabra. Minden poszt kivan, jönnek a fontos meccseken a Tervel- és Lunde-megoldások (a kettős hátrányban végrehajtott második védést azóta is kockázzuk), a zseniális jobbszél, satöbbisatöbbi. Tudatos építkezés, sok munka, jó edző.
■ Aki nem mellesleg figurákat, ötleteket, erőt is tartalékolt a forma mellé. Pont, mikorra kellett is.
■ A budapesti F4 hangulatra remek volt, nehéz elképzelni, hogy jövőre ne maradjon a lebonyolítási rendszer vége. Ez viszont bebetonozná Közép-Kelet-Európába a rendezést. Budapest a jövő Kölnje?
■ Ja, és ezúton is köszönjük, hogy az előzetes rémhírekkel ellentétben engedélyezett volt a szurkolási kultúra megteremtése sör nevű ital fogyasztása által is.
■ BL-győztes, BL-győztes, BL-győztes!
■ A fiatalok sem vallottak szégyent, sőt. Korsós úgy bevágta, öröm volt nézni.
■ Lelket simogató egyéb finomságok is voltak, a második elődöntőben a Budu ellen szurkoló dán szimpatizánsok (pedig nekik aztán nem volt ez érdekük már, sőt), a győri szektorban ünneplő Djokics, satöbbisatöbbi. Meg úgy alapvetően a végkimenetel és annak öröme.
■ BL-győztes, BL-győztes, BL-győztes, BL-győztes!


comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia