AJÁNLÓ
 
11:21
2014. 06. 27.
Rövid szünet után újra Női Bl, méghozzá magyar szempontból igen fontos meccsel, hiszen Larvik-Eto...
A bejegyzés folyatódik
 
11:21
2014. 06. 27.
Kicsit szokatlan volt ugyan ez az időpont, az elmúlt rengeteg évben már annyira elszoktunk attól,...
A bejegyzés folyatódik
 
11:21
2014. 06. 27.
Most, hogy kiderült, nem csak a filmek miatt fogunk PRO4-et nézni időnként, meg a hétmeteres...
A bejegyzés folyatódik
 
11:21
2014. 06. 27.
Nos igen, a kronológia néhol hibázik, a kép sem mindig full HD, de ami a lényeg, az a felvételeken...
A bejegyzés folyatódik
 
11:21
2014. 06. 27.
Ami a matek, az csúnyán néz ki, igen. Két elvesztett meccs, az egyik nagyon pofátlanul elcsalva...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

BL és vébé, ezek mennek jelenleg

0 Komment

Zajlik az élet, ma 18.00-tól BL-sorsolás, tegnap lefixálódott a SEHA mezőnye (a szlovénok kimaradásával ugye) és a Fradi is megkapta a selejtezős beosztását a BL-re. Vasárnap startol a Nagy Laci tábor, szombaton a női junior vébé Horvátországban, mindez egy remekbeszabott foci vébé közepette, szóval tényleg csak kapkodjuk a fejünket.

Azt hiszem kijelenthetjük, hogy idén elmarad az ubiszezon, mert nyilván nem minden részletre kiterjedően, de kicsit tervezgetünk figyelni majd a fiatalokra, szóval még július végén is lesz komoly, kézis esemény: a jr. fiúk ausztriai Eb-je. Erről majd akkor kicsit bővebben.

Tehát ez egy olyan mindenbe belekapunk kicsit, hogy legyen miről csámcsogni típusú poszt lesz, de néha kell az ilyen.

BL-nők

Ami ezzel kapcsolatban már letisztult az az, hogy a Fradi a következő ellenfeleken át próbál feljutni a főtáblára negyedik magyar csapatnak: 

- Sercodac Dalfsen (holland)
- HC Leipzig vs Belaz Minszk győztese (szóval valószínűleg a németek lesznek) 

A tornát szeptember 21-22-én rendezik valószínűleg Hollandiában, és még ha az utolsó világbajnokság rá is világított arra, hogy a dutchok elkezdték érezni milyen, ha a kézben van a labda, attól még a Fradinak innen szinte kötelessége volna bejutnia. Maradjunk annyiban. 

A Győr nyilván első kalapos, és a közelmúltra való tekintettel azt kell mondjam tök mindegy, hogy kit kapnak a csoportban, de ha nekem kéne kívánnom, valahogy úgy lenne, hogy: Győr, Baia Mare, Hypo, Sävehof. Van mindenféle, de ezek még nem a gyilkosok, szóval valami ilyesmit kérnénk esetleg. 

BL-férfiak

A Veszprém esetében is tulajdonképpen mindegy, hiszen az első kalapban van a címvédő kivételével minden komolyabb ellen, így inkább arra próbálok koncentrálni, hogy azokat az ellenfeleket kerüljük el, akik a SEHA-ban jönnek. Minél több és többféle erős csapattal találkozunk tavaszig, annál jobb lesz nekünk szerintem. Az mondjuk egy kicsit megijeszt, hogy valós erőfelmérést valószínűleg nem kapunk a negyeddöntőkig a BL-ben. 

Veszprém, Kolding, Schaffhausen, Löwen, Flensburg, Montpellier

Azon az elven raktam ezt össze, hogy ami nem öl meg, az megerősít. A Flensburg ellen már idén is szerettem volna megnézni, mit tudtunk volna ekkenteni, hát itt a remek alkalom erre. Kizártam a SEHA-sokat és azokat, akikkel egy csoportban voltunk az elmúlt év(ek)ben, aztán visszaraktam a Löwent, mert úgy érzem kellenek az erős ellenfelek. Így jött ki ez. Nekem tetszene, meglátjuk mi lesz. 

A Szeged kapott egy remek lehetőséget, most élni is kellene vele. Ehhez viszont egy olyan csoport kellene, amiből viszonylag simán tovább is mennek, hiszen idén is rengeteg személycsere történik, így nyilván kell némi time az összeérésre. Mondjuk egy ilyen? 

Kielce, Celje, Medvegyi, Szeged, Aalborg, Presov

Ugye, hogy ugye? Egyáltalán nem a világ vége, pont lenne idő/energia/esély akármire, csak a sorsoláshoz ma némi szerencse kéne. Jó, kicsit balkánias lett, de kit érdekel?

A lebonyolítás idén még nem változik, kellene a csoportelsőség mindenképpen, a Szegedtől pedig a második-harmadik hely ideális lenne. Egy ilyen csoportból még kötelező is talán. Hat után sokkal okosabbak leszünk természetesen. 

Női jr. vöbö, Horvátország

Nyilván az én szegénységi bizonyítványom, de meg kellett gugliznom, hogy Koprivnica (magyarul Kapronca) hol van a térképen. Ez az a város ugyanis itt a határ mentén, ahol a magyar junior lányok csapatni fogják a parketten. A program így néz ki: 

Június 28. 16:15: Magyarország-Japán
Június 29. 18:15: Kongói DK-Magyarország 
Július 1. 16:00: Magyarország-Portugália
Július 3. 18:15: Svédország-Magyarország
Július 5. 20:45: Magyarország-Franciaország

Kicsit utánaolvastam, Hajdu János szerint - akit amúgy őszintén üdvözlök egy ilyen pozícióban, mert szerintem ez sokkal jobban fekszik neki, mint a felnőttek - a csoport első két hely valamelyikét célozzák meg, ami mindenképpen örvendetes. A japánok mindig és minden korosztályban furcsa kézilabdát játszanak, érdekes, nehezen kezelhető stílust abszolválnak, de azért általában sikerül legyűrni őket. Nem mindig szépen, de egy vébé első meccsén nem is az a lényeg. Kongót csapni kell és Portugáliát is illene. 

Svédország ellen jól szerepelt ez a korosztály az elmúlt években, ha ezt tudnánk tartani, akkor az elsődleges célt a jr válogatott máris teljesítette. A franciák ellen pedig jöhetne egy ki-ki meccs. Fontos lenne elkerülni az águnkon lévő, valószínűleg a D csoport 1-2. helyére befutó orosz és román válogatottat, ami innen nézve egyáltalán nem lehetetlen. Akkor pedig ebből még egy egész kis kerek történet is kisülhetne. Ugye? Itt a torna wikis oldala ínyenceknek. 

Próbáljuk majd figyelni a csajokat, és ha valakinek van kinn rokona/barátja/gyereke/ismerőse, akkor a gmail-os emailcímünkre vagy csak simán a fészbúkra dobálva is szívesen veszünk mindent! 

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia