AJÁNLÓ
 
12:50
2014. 11. 15.
Avagy saját sztori a kicsinyesség csimborasszójáról. Tanulsága nincs. Még. >> a poszt folytatódik
A bejegyzés folyatódik
 
12:50
2014. 11. 15.
U 19-es lányaink az elmúlt egy hétben a korosztályuk EB-jén virgonckodtak, érem ugyan...
A bejegyzés folyatódik
 
12:50
2014. 11. 15.
Elsőre jónak tűnik, bár ez női kézilabda, szóval franc tudja... Az biztos, hogy egy...
A bejegyzés folyatódik
 
12:50
2014. 11. 15.
Tavaly is nekem jutott az a kevésbé megtisztelő feladat, hogy beszámoljak Köln sötét...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Balkáni nyomáspróba

0 Komment

Ez egy _benitos poszt, csak béna ahhoz, hogy kirakja. Innentől ő nyomja. 

Ez kemény lesz. Talán a legkeményebb. Senki, ismétlem, senki ne induljon ki abból, hogy feltöröltük velük az Aréna parkettjét, mert – ahogy az a breszti perecből is kiderülhetett – a Vardar keményen beleszarik a SEHA-ba. Az sem lehet támpont, hogy jelenleg a Veszprém vezeti a csoportot, mert mi még nem játszottunk Montpellier-ben (itt vesztett pontot a Vardar). Szóval kemény lesz.

Ortega azt mondja, a Vardar elleni a hangulat miatt a legnehezebb idegenbeli meccs. Ehhez csapjuk hozzá, hogy a kölcsönös, a jobbátlövőket illető titkolózás végkifejleteként Dujshebaev jr. valószínűleg ott lesz a pályán, míg Laci játékát még mindig nem lehet tudni, hogy megkockáztatja-e a Veszprém.

Én amondó vagyok, amíg nem 100 százalékosan egészséges, akkor sem szabad pályára küldenünk, ha esetleg ezen elmegy a meccs. Nem kérdés, hogy ha nem játszik, komoly lyuk keletkezik a Veszprém legnagyobb erősségének számító védekezésben, de ez egy hosszú szezon, és hát lássuk be, igazából a világon semmi nem történik, ha mondjuk a Vardar nyeri a rangadót. Maximum annyi, hogy kicsit megnő a jövő heti visszavágó tétje.

A Hatosfal Szkopjéban tartózkodó küldöttsége mélyen egyetért a fenti megállapítással. Ezt azért fontos leszögezni, mert korábban Ortega és a többi spanyol is teljesen paffon volt attól, hogy itt az a szokás, hogy ha a Veszprém nem nyer, akkor világvége van. Nem értették, miért volt ravatalozó-hangulat, amikor a kutyát nem érdeklő, tét nélküli meccsen kikaptak Ukrajnában, és hogy miért indult a Dunának mindenki, amikor egy góllal kikaptunk az alapszakaszban a Szegedtől. Nekik ez tök természetes: amelyik meccsnek nincs tétje, azt rangjához méltón kezelik.

Csakhogy ez Veszprém, és amennyire jó itt edzőnek, játékosnak lenni, ebből a szempontból annyira nehéz is.

Coming out: én nagyon-nagyon szeretem Ortegát, és nem csak azért, mert kimondottan hajaz a Dalton fivérek vezérére. Szerintem a Veszprém komoly kockázatot vállalt azzal, hogy egy edzőként rutintalan szakembert nevezett ki a folyamatosan erősödő, gazdaságilag egyre masszív klub élére, de úgy vélem, Ortega megérte a kockázatot. A csapatával együtt ő is fejlődik, és ha talán igaz is a megállapítás, hogy jelenleg jobb a csapat, mint az edzője, ez nem Ortega kritikája, hanem a csapat dicsérete. Ortega pedig lépked előre, és a legjobb úton halad afelé, hogy kikúrt vastag postaironnal vésse be magát a klub történetébe.

De ha valaki megnézte közelről Ortegát két éve, és megnézi most, akkor láthatja, hogy nem viseli nagyon könnyen a nyomást. Másképp fogalmazva: a bizalmatlanságot. A Final4 után leírtuk, miért baj az, hogy Ortega nem dolgozhat nyugodtan, és ez idén, amikor ugyebár még erősebb a csapat, és most már kimondva mindenki BL-győzelmet vár a csapattól, még hatványozottabban jelentkezhet.

Csak annyit szeretnénk mondani, hogy szerintünk a csapat fejlődik. Az első évben csak a bírók miatt nem jött össze a Final4, a másodikban már ott voltunk, idén pedig nemcsak nézelődni megyünk Kölnbe. Erősek vagyunk a pályán és a kispadon is, ráadásul suttyomban a padot is alaposan megerősítette a Veszprém egy erőnléti edzővel és egy kapusedzővel. Komplett a csapat, és ha ma nem is nyer Szkopjéban, ne legyünk magyarok, és bízzunk bennük.

Csókolunk mindenkit a Balkánrú! 


comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia