AJÁNLÓ
 
12:32
2015. 01. 05.
Igaz, hogy ezt most nem gyermekkéz húzta, de így sem lett sokkal szimpatikusabb vagy szerencsésebb,...
A bejegyzés folyatódik
 
12:32
2015. 01. 05.
Továbbra is kék az ég, főleg Szeged felett, még mindig csodálatosan kék az uszoda az újszegedi...
A bejegyzés folyatódik
 
12:32
2015. 01. 05.
Azon röhögök, hogy múlt vasárnap hogyan esküdöztem, fogadkoztam, hogy még egyszer tuti nem...
A bejegyzés folyatódik
 
12:32
2015. 01. 05.
Na jó, most már bevallom, nem volt teljesen őszinte a mosolyom a félidőben és a nyugalmat...
A bejegyzés folyatódik
 
12:32
2015. 01. 05.
Azt javaslom, ezeccer tekintsünk el az udvariassági köröktől, mert az a múlt heti hat gól...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mit írjunk be a naptárba?

0 Komment

Ebben a szörnyű januári, hidegrázósan hóeséses, de csumpin latyakosan maradó nihilben (ami tegnap volt és holnap lesz) eszembe jutott, hogy végre posztolni is kellene. Szinte éreztem a bizsergést az amúgy éppen jackosan beragasztott ujjaim végében, és fél órát törtem azon a fejem, hogy mi legyen a téma 2015 év elsőjében.

Ideális esetben ilyenkor már készülhetnénk egy férfi világversenyre, de most aztán minden van, csak ideális eset nem. Nekiugorhatnánk az edzők összehasonlításának is, de az meg túl hosszú/mély/erős téma januárra, főleg elsőnek, ráadásul annyi időm most úgysem lenne. Úgyhogy arra jutottam, hogy áttekintem a hátralévő szezon fontosabb ffi-állomásait, beírom a határidőnaplómba őket, és közben ide is persze. Nyilván elsősorban veszprémi oldalról közelítem, de azért kitekintek délre is. Jó lesz?

BL - Veszprém

A legközelebbi igazi dejólenne amúgy kis túlzással ugyan, de itt van a nyakunkon, hiszen az a Montpellier idegenbelije (február 22.). Pöpec egy környék ugye, főleg akkortájt kellemes, szóval mennénk mi bizony nagyon a tengerre, viszont rohadt messze van, azt látni kell. Ami egyrészt erőteljesen megnöveli a költségeket, másrészt pedig elgondolkodtat, hogy akkor mégis hogyan és mivel?

Talán indulni fog nagybusz, ha minden jól megy, de szerintem én arra semmiképpen sem ülök fel. Megfogadtam már többször hogy nem, úgyhogy alternatív megoldást kell keresnem. Ami biztosnak tűnik, hogy majdnem minden elsődleges tömegközlekedési eszköz drága, de legalább bonyolult is egyszerre, talán ilyesmi megoldás lehetne jó esetleg, hogy fapaddal ki Torino/Milánó vagy Barcelona/Párizs/Marseille/vmelyik nagyváros, ami közelebb van a Földközihez, mint a fenti nagy vízhez ugye, aztán onnan vasúton/stoppal/buszon, ahogy lehet, irány a Riviéra, oh yeah. A vasút néhol indokolatlanul drága: Bécs-Nizza vonatjegy pl. 300 Euróért sokkolt le, de mivel találtam olyat is, hogy Milánó-Nizza 20 Euró, ezért még van remény. Nem adom fel, hanem az utolsó előtti pillanatig keresem majd az ilyeneket, mert február végén azért kevés jobb helyet tudok elképzelni, mint a franszoá Riviéra. Igazából már Genovánál is faszipántos az idő ahogy átmegyünk a hegyen, nem lehetne kivételesen ott lejátszani ezt az egy meccset esetleg? Az utolsó montpellieri túra amúgy sokat adott sokunknak. Na nem a zakót, teljesen mást: háromszori lerobbanást, tenger kövein kártyázást órákon át, no piruettet, új barátságokat. Jó volt na, kedvcsinálónak pedig itt van ez: 

Aztán megeshet az is, hogy kimegyünk újra úgy, ahogy a két NordHedge túrát letoltuk ugye (Szkopje, videó, Mannheim, videó), csak most megpihenünk oda-vissza útközben. Az viszont már egy fél nyaralás lenne, viszont az eddigieknél jelentősen szebb háttérrel. Csak azzal meg az a bajom, hogy a három éjszakás kaland ideje alatt nettó négy napot tölthetnénk el kocsiban üléssel nulla lébecolós nappal ugye, az meg ijesztően sok szerintem. Két hosszú, két rövid etap, közben egy meccs. Na mindegy, ez még kialakul addig úgyis, aztán meglátjuk mi lesz. Előtte héten jön a Celje (február 15.), az is jó lesz persze, addigra mindenki jócskán ki lesz éhezve.

Aztán ráfordulunk az egyenes kiesésesre, ahol elsőre március 11-15-i hétvégén lesz utazás, következőn (március 18-22.) pedig visszavágás ugye. Jelen állás szerint vagy a spanyol második jöhet szembe (Logrono, hát na, közúton odáig biztos, hogy nem, max. akkor, ha utána maradunk minimum egy hetet csövezni az Ibériai-félszigeten) vagy ha ők nyernek Zágrábban (nem hiszem), akkor közeli túra lenne (nem lesz, pedig az jó lenne, ez inkább a Szegednek játszik majd be), Plock (bármikor újra, lengyelekhez nagyon szívesen), mondjuk ott is lesz még egy erős utolsó meccs a Flensburg ellen, hiszen csak egy pontos előnnyel fog érkezni a címvédő, szóval ha azt valahogy behúzzák a lengyelek, ami igazából nem lehetetlen, akkor még Flensburg is calling lehet nekünk arra a hétvégére. És az nem is volna rossz meccs, de inkább legyen csak Plock, ha kérhetem, nincs kedvem szanaszét izgulni magam csoportgyőzelemből érkezve már az első egyenes kiesésesen. Közeli túra valami ilyesmi lehetne:

Végül Dunkerque or Aalborg jöhet lehetőségnek, itt nem is kérdés, hogy szurkolói szempontokból hova utaznék szívesebben, Töcökék nyomán mennénk bizony duhajkodni Brüsszelbe. Veszprémi sportturistáskodás szempontjából ezek lesznek a lehetőségek. Tovább nem gondoljuk, hiszen onnan már nem egyszerű kikövetkeztetni a továbbjutókat, hacsak nem vagyunk valamiféle Nostradamusok persze, de sajnos nem. Az biztos, hogy április 8-12. között oda-, április 15-19. között pedig visszavágót rendeznek a BL-ben, amit már bizony negyeddöntőnek neveznek. 

SEHA - Veszprém

Eközben persze zajlik majd a SEHA is keményen, amiből még van vissza hat meccs (+FF), viszont azt tudni kell, hogy a Balkánon semmi nincs kőbe vésve, úgyhogy ezek az időpontok maximum tájékoztató jelleggel vannak itt jelenleg. Mert még bármi lehet. Ilyenek vannak vissza: február 25., Breszt idegenben (ott még nem tartunk, hogy ide vágyódjak, hogy őszinte legyek, bár ki tudja milyen lehet), amit felvezetünk a Borac (február 4., itthon), a Nexe (február 7., idegenben), és le a Zágráb ellen (február 28., idegenben). Uhh, most, hogy fésülöm össze ezeket, azért kicsit sűrű lesz a februárunk, azt hiszem. Na mindegy. Aztán lesz még egy Vardar (március 7., idegenben, ide mondjuk azért visszamennék, ha tengernyi pénzem/időm/mindkettőm lenne) és egy hazai Radnicki-meccs (március 14.), mielőtt március 25-27-e között SEHA FF lenne elvileg. Az pedig még két meccs.

BL - Szeged

Szegednek a BL úgy néz ki, hogy utaznak még egy sehova sem számító meccsre Schaffhausenbe, a havas Alpokba, aztán jön hozzájuk az Aalborg látogatóba és ezzel második helyről várhatják a leendő ellenfelüket nagyjából ezek közül választva: Vardar, Plock/FlensburgZágráb/La Rioja. Bár mindenkinek őszintén kívánok Szkopje-túrát, mert nem győzöm hangsúlyozni, mennyire fasza hely, de azért egyszerűbb lenne az A csoport harmadikja ellen tolni egy oda-visszát a szögedieknek. Ami legvalószínűbben a Zágráb lesz, ráadásul az összes szempontból ez volna a legklafisabb, mert hát sem a Vardar sem a Flensburg nem annyira könnyű ellenfél egy oda-visszavágós meccsen. Időpontok ugyanezek, második kört pedig nem futunk itt sem, mert minek.

Itthon

Ilyen idén valószínűleg nem lesz, de mivel nincs több szegedi szurkolós videóm, ezért linkelem ezt ide be. 


Szeged első meccse otthon a Tatabánya ellen lesz (február 7.), majd idegenben a Csurgó jön (február 11.,) vagyis valamelyik meccs a Csurgó illetve Schaffhausen elleni közül gondolom el lett már téve, de legalábbis fura, hogy az MKSZ és az EHF szerint két egymás utáni napon lesznek idegenben. Aztán ennyi, tulajdonképpen az alapszakasznak itt lőttek. Kupadöntő, rájátszás, bajnoki döntő, ezek ma már ismert időpontjai valahogy úgy lesznek, hogy május 10-ig befejeződik a rájátszás, a döntő időpontjai pedig május 17/20/26. Innen nézve a kupadöntő hétvégéje tulajdonképpen nem lehet más, mint az április 25-26-i hétvége, hiszen a válogatottnak április 29-30-án Oroszországban, május 2-3-án itthon van selejtezője. 

Sűrű lesz, és ebbe még nincsenek is benne a nők (meg az EHF kupa-szereplők), pedig valahol május elején még női FF is lesz. Kemény tavasz elé nézünk, annyi szent. Köszönöm a figyelmet, mindenkinek - de főleg magunknak - kívánok a videókon látottakat megközelítően jó hangulatú túrákat, akkor már nagy baj nem lehet!

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia