AJÁNLÓ
 
00:24
2015. 02. 24.
Olyan párosítások lettek, hogy égnek áll a hajam, de most komolyan. A Szeged sajnos beszopta...
A bejegyzés folyatódik
 
00:24
2015. 02. 24.
Kicsit szokatlan volt ugyan ez az időpont, az elmúlt rengeteg évben már annyira elszoktunk attól,...
A bejegyzés folyatódik
 
00:24
2015. 02. 24.
Kbsztt nehéz most előre tekinteni, de muszáj. Nem a klub miatt kell, hanem a csapat miatt, remélem...
A bejegyzés folyatódik
 
00:24
2015. 02. 24.
Bár többnyire az embereket és a médiát is inkább a profi, már valamit az asztalra letett...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Akármi lehet

0 Komment

Meló és bölcsi után hirtelen felindulásból lepörgettük a sorsolást, amit gyermekteleneknek és fantáziából felmentetteknek nagyjából úgy kell elképzelniük, hogy: "cicám, jössz velem sorsolni? Aha, micsinálni? Sorsolni. De ki fog sorsolni, én? Te hát. De tudok? Persze, majd segítek. Aha, csak még játszok apával, jóóó?"

Aztán ahogy megtudta, hogy lesz papír meg toll, és összehajtjuk és sapkából kihúzzuk, máris jelentkezett munkára a drága, hogy aztán egy remekbeszabott nyúlással második párosításra kihúzza az angry birdsös sapkájából a...Flensburgot. Pfej, mondom, kemény vagy, de ő csak stüncin nézegette saját neve kezdőbetűjét a cetlin leírva, és mivel imádja, így láthatóan tetszett neki marhára.

Itt vannak a kalapok:


Ezek jöttek ebben a sorrendben:


1 vs 4

Kielce vs NLR

Veszprém vs Flensburg

Kiel vs Aalborg

Barcelona vs Montpellier

2 vs 3

Szeged vs Plock

Vardar vs Zágráb

PSG vs Löwen

Dunkerque vs Kolding

Tudom, hogy teljesen felesleges agonizálni ezen, de hát az ember izgul sorsolás előtt, nem? Szóval azért a lehetséges ellenfelek szemponjából is futok még egy kört, mielőtt holnap visszavonhatatlanul ránk dőlne a komoly tavaszunk első fele. 

Pick Szeged

A Szegednek nyilván a Löwen lenne a legkellemetlenebb, most nem is csak az alapvető megítélés miatt (bundás ezüst ugye), hanem mert nagyon nem fekszik a játék a szerkezetileg egyáltalán nem biztos lábakon álló Szegednek szinte semelyik német ellen sem. Ha rohanni kell, akkor pedig még ijesztőbb a helyzet. És ha még jó beálló is van, hát, én nem fogadnék Vranjesre Myrhol ellenében. A rohadt nagy kivétel a tavalyi Berlin elleni meccs volt éppen Berlinben, mondjuk ott nem is volt az a hű de nagy rohanás, és adódtak további kedvező körülmények, szóval az nem ér. Viszont azon kívül csak olyasmik ugranak be, mint a Flensburg elleni oda-vissza egy egyenes kiesésesben talán 4-5 éve, és a Kieles csoport, szintén hasonlóan drámai végeredménnyel. Azon túl pedig, hogy tudjuk, német csapatok ellen tényleg hagyományosan szar a Szeged, még belegondolni sem merek, mi lenne most ezzel a csapattal egy felspanolt, motivált Löwen ellen. De tényleg. 

Zágráb sem volna piskóta, maradjunk annyiban. Persze a Löwennél határozottan egyszerűbb volna, de azért gondoltam szólok, hátha itt a nagy önámításban néhányan elfelejtették, hogy ezek a horvátok odapörcintettek idén a Kielnek és a Párizsnak, nyertek Bresztben, és nálunk is egy rohadt hajtós meccsen kaptak ki szorosan, annak a visszavágója ráadásul még hátravan. A legjobb védelmük van a BL-ben, ezt az első meccstől kezdve tartották biza, és nem ám egy olyan lepkefing csoportban, mint amilyen a dé volt, na. Szóval oké, hogy közel van, de attól még lesz para. Addigra Pastornak a védekezést mindenképp össze kell raknia, ez alap, támadásban viszont ki kell találni valami újat, mert azt, amit eddig láthattunk, azt Vujovic pillanatok alatt miszlikre marcangoltatja. 

És ez a Plock is megtévesztő lehet, a kinti meccs teljesen esélytelen, hogy miért, az tudja, aki volt már abban a katlanban. A három közül talán a legoptimálisabb ellenfél volna, túra szempontjából is, meg amúgy is. És szívesen megtekintenék egy Cadenas vs Pastor párharcot is, volna pikantériája. De itt sem mondanám egyértelműen esélyesnek a Szegedet, főleg nem a jelenlegi forma alapján. Persze az egyenes kieséses már teljesen más tészta, van három hét összerakni egy csapatot arra.

Mert hát nyilván össze lehet szedni még ezt valamennyire, de az egyre égetőbb problémák attól még megmaradnak. Ki fog gólt lőni? Bombac meddig bírja? Főleg egyedül. Miért nem jött valaki Mindégia sérülése után irányítóba? Mi van Ancsin Gabival? Hol van az őszi védekezés? Vranjes mikor hoz le egy meccset felesleges kiállítás nélkül? Mi lett Balogh Zsoltival? Miért nincs csapat? Pastor végülis mit akar? Nem tudom mennyit tervezett menetelni a BL-ben a Pick vezetősége, de hogy ezt a csoportot illetve sorsolást nem használták ki megfelelő igazolásokkal, az hatalmas blama. Pénz és Pastor van, nem tudom mikor lesz legközelebb ekkora esély felkerülni a térképre Európában. 

MKB-MVM Veszprém 

Persze, hogy Flensburg, hát hogyne. A jelenlegitől még nem is tartanék annyira, de három hét alatt a holtak is fellázadhatnak. Persze mindenkit meg kell verni, ha Kölnt akarunk, de azért kicsit pofáncsapás lenne ez nekem a meglehetősen nehéz csoport behúzása után. Pedig Prüntyi is őket húzta, mindenki őket mondja, én mondjuk a spanyolokat érzem és hát hivatalosan akármelyik benne van. Meglátjuk. Persze felfoghatjuk úgy is, hogy lesz két jó meccs már márciusban, de mivel mindjárt SEHA final is van, én ettől azért megkímélném most magam. Ha mégis, akkor is tovább fogunk menni, ez mondjuk nem kérdés nálam. 

NLR: Ha már nem a Plock, akkor nekem ők lennének a szimpatikusak, a fiúk is biztosan szívesebben mennének napozni Logronoba, mint szétfagyni északra, spanyolok is megnézhetik a családjaikat, feltöltődésnek kiváló lehetne ez a túra. Megérdemelnénk.

Az Aalborg hasonlóképp csak csekély mennyiségű problémát okozhat, nem gondolom, hogy utóbbi két csapat bármilyen szinten is továbbjutásról álmodhat. Nincs pontos adatom, de eddigi ismereteimre támaszkodva feltételezem, hogy a dánoknál bőven hidegebb van, mint spanyolban, ez pedig ebben az esetben döntő érv nálam. Jöjjön tehát a La Rioja. 


comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia