AJÁNLÓ
 
22:28
2014. 11. 18.
Kbsztt nehéz most előre tekinteni, de muszáj. Nem a klub miatt kell, hanem a csapat miatt, remélem...
A bejegyzés folyatódik
 
22:28
2014. 11. 18.
Bár többnyire az embereket és a médiát is inkább a profi, már valamit az asztalra letett...
A bejegyzés folyatódik
 
22:28
2014. 11. 18.
Maradjunk annyiban, hogy ugyan hangzatos szó az, hogy klubvilágbajnokság, de aki Európából...
A bejegyzés folyatódik
 
22:28
2014. 11. 18.
Ha valaki esetleg lemaradt volna róla, tegnap egy kisebb SEHA rangadóval a gyakorlatban is elkezdődött...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Portrékönyv Fazekas Nándorról - ennek most nekiállok

0 Komment

Kicsit rendhagyó módon ugyan, de fontosnak tartjuk országosan felhívni a figyelmet erre a könyvre, melynek születéséhez sok barátunk hozzájárult biza, és akkor még nem is említettük Nándi-imádatunkat. Kezdjük például azzal, hogy a grafikai cuccainkat készítő srácok tördelték, gyönyörűen képezték, és folytassuk azzal, hogy _benito Nándiról szóló szavai is könyvbe lettek vésve valahova hátra. Amúgy pedig nagyon szép. Időben vagyunk még, minden sportbarát ismerősnek jó lesz kari-ajándékba, és ami rendhagyó ebben az egészben az az, hogy jövünk majd egy elolvasás utáni poszttal. Nem veszprémiek rendeljék neten, de úgy tűnik meccs előtt is hozzá lehet jutni majd. Innentől a hivatalos sajtóanyag.

Kedd délelőtt mutatták be a sajtó munkatársainak Zatkalik Dávid sportújságíró Első számú második címmel megjelent kötetét, melyben az MKB-MVM Veszprém jelenleg Katarban játszó kézilabdakapusának pályafutását rajzolja meg.

– A történet folytatódik, hiszen Veszprémben hozzászoktunk ahhoz, hogy a kitűnő sportteljesítményekről két-három évente megszületik egy könyv. Most egy új szerző jelent meg,s nagyon örülök, hogy a fiatal generáció is belevágott ebbe a kísérletbe – fogalmazott Porga Gyula, Veszprém város polgármestere a Veszprém Arénában rendezett eseményen.

Hozzátette: neki is magadatott az, hogy a gólvonal előtt álljon, így különösen közel áll hozzá a kötet.

Fazekas Nándor távollétében felesége, Streit Krisztina arról szólt, hogy a szerző, Zatkalik Dávid személyisége, visszahúzódó, s nem erőszakos kérlelése vezetett oda, hogy párja igent mondott a könyv megírására. – Ismertem a sztorikat, mégis furcsa volt elolvasni őket. Ez a könyv egyfajta összegzés, de nem is igazi befejezés, csak egy jelentős szakasz lezárása, ami éppen ettől olyan életszerű. Nándi mindig próbált olyannak mutatkozni, amilyennek mások akarták látni. Ebben a könyvben azonban kimondhatott olyan dolgokat, amiket egykor nem volt érdemes.

A jó barát és korábbi csapattárs Éles József kijelentette: nagyon frappáns a cím, de számára Fazekas Nándor az elsőszámú első. – A mai napig nem értem, hogy miért nem lett belőle elsőszámú kapus, hiszen számtalan olyan mérkőzést tudnék felidézni, amelyet ő döntött el – húzta alá a veszprémi klub egykori világklasszisa. A kötet képanyagáról megjegyezte: olyan fotók kerültek a kötetbe, amelyek miatt kéthavonta biztosan elő fogja venni a könyvet.

A szerző, Zatkalik Dávid beszélt a 224 oldalas, 139 fotóval illusztrált könyv születésének ötletéről. Fazekasról elmondta, közös munkájuk során egy rendkívül szerény, közvetlen embert ismert meg, akinek életének legalább annyira fontos intézménye a család. Elhangzott, hogy a kötet gerincét a főszereplő visszaemlékezései adják gyerekkorától egészen napjainkig. A családtagok mellett megszólnak a kapus egykori csapattársai, edzői, külföldi világklasszisok, újságírók, sportági vezetők és tisztelők is.

Számos érdekesség mellett az is kiderül, hogy Fazekast nem sok választotta el attól, hogy a Tisza-partján íródjon karrierje.

– Meggyőződésem, hogy Fazekas Nándor mind az eredményeivel – a Veszprém színeiben szerzett húsz aranyérmével, BL-ezüstérmével, 219 válogatott fellépésével, két olimpiai negyedik helyezésével –, mind szerénységével, közvetlenségével, a sportág iránti alázatával és szorgalmával maximálisan rászolgált arra, hogy az életútja kötetbe kerüljön. Rendkívüli megtiszteltetés számomra, hogy mindezt én örökíthettem meg az utókornak – fogalmazott a szerző.

Az Első számú második c. könyv az alábbi helyeken vásárolható meg:

- Veszprém Aréna (az MKB-MVM Veszprém mérkőzései alatt) – Veszprém, Külső-kádártai út

- Vehir.hu szerkesztősége – Veszprém, Vörösmarty tér 4.

- Vár Áruház alatti könyvesbolt – Veszprém, Cserhát ltp. 6.

- Belvárosi Üzletházban található könyvesbolt – Veszprém, Szeglethy utca 1.

- Tourinform iroda – Veszprém, Óváros tér 2.

- Valamint az interneten a vehir.hu/elsoszamumasodik oldalról

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia