AJÁNLÓ
 
09:00
2015. 05. 09.
Igaz, hogy ezt most nem gyermekkéz húzta, de így sem lett sokkal szimpatikusabb vagy szerencsésebb,...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2015. 05. 09.
Továbbra is kék az ég, főleg Szeged felett, még mindig csodálatosan kék az uszoda az újszegedi...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2015. 05. 09.
Azon röhögök, hogy múlt vasárnap hogyan esküdöztem, fogadkoztam, hogy még egyszer tuti nem...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2015. 05. 09.
Na jó, most már bevallom, nem volt teljesen őszinte a mosolyom a félidőben és a nyugalmat...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2015. 05. 09.
Azt javaslom, ezeccer tekintsünk el az udvariassági köröktől, mert az a múlt heti hat gól...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Piros az ég alja: aligha szél nem lesz

0 Komment

Említettem már, hogy én kifejezetten szeretek úgy lemenni Szegedre, hogy van is min izgulni? Félreértés ne essék, Szeged mocskosul messze van, úgyhogy igazából lemenni sem szeretek, mert úgy vagyok vele, hogy ha már ennyit utazom, akkor legalább érjek ki az oszágból, ismerjek meg új kultúrákat, ilyenek. Természetesen nyerni szeretek a legjobban, de az biztos, hogy egyáltalán nem szeretek kikapni ott - sajnos megéltem már párszor, de belátom, hogy van ez így néha - konkrétan viszketek olyankor, ugyanakkor rühellem nagyon azt is, amikor nincs tétje egy Szeged vs Veszprémnek.

Na most van. 

 

Az alapszakasz a tét, ami nem kevés. Pályaelőnyt jelent egészen konkrétan a döntőre, és hiszem, hogy itt éppenséggel senkinek nem kell külön elmagyarázni, hogy ezt mindenki mennyire szeretné magának ugye. 

A bírós üzengetés lecsengett kb. szerda estére, onnantól kezdve visszafogott szuszogás hallatszik csak az éterben, a szájkarate le is zárult, ma pedig már úgyis csak egy dolog számít, mégpedig hogy ki mit tud kezdeni azon a pályán azzal a labdával a kezében. Ennyi ez. 

Bennünket nem lephet meg a hangulat és a meleg abban az újszegedi labirintusban, sőt, bennünket mára már igazából nem érhet felkészületlenül a Pick Szegedtől semmi sem (na jó, engem nyilván megint meg fog zavarni az a labirintus ott a spori alatt, mint ahogy mindig az elmúlt években), lehet Pastor bármekkora mágus, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy a hat góllal kikapni verziót én alapvetően elvetem. Teszem ezt úgy, hogy idén kétszer is kaptunk minimum ennyi gombócot, igazából hetet, egészen pontosan Löwenben és Szkopjében, na de volt egy hatalmas különbség azok között és eközött ugye. 

Hogy ennek most van tétje. Márpedig olyan meccsen idén nem nagyon kaptunk ki, aminek volt igazi, kézzelfogható tétje. 

Ami részemről még simán benne lehet, az az 1-2 gólos vereség, bár őszintén, tényleg nem erre teszek, de azért úgy érzem benne lehet. Nagyon nem is sértődnék meg rajta, azt hiszem. De persze szerintem inkább nyerni fogunk ennyivel, visszajönni ugyanis mindig sokkal nehezebb egy-egy becsúszott vereség után ebben az elmondhatatlanul fontos szakaszában az évnek. Úgyhogy fújjuk fel az arcokat habosra, és induljunk neki úgy ennek a szegedi alapszakaszt eldöntőnek, ahogy kell: maximális koncentrációval. Mert ha úgy lesz, akkor túl sok gondunk nem lehet. 

Fel kell húzni egy véresen komoly hatosfalat, amin a Szeged át nem hatolhat, hiszen van olyanunk, tudjuk pontosan. Ha az megy, akkor Ancsin Gabin kívül maximum Feci tudja majd átdurrogtatni néhányszor, azoknak a lövéseknek a nagyrészét viszont fognia kell mindkét kapusunknak. A beállót le kell radírozni, ha minden jól megy, Zubainak egyszerűen el kell tűnnie abban a falban, Vranjesnek pedig szerintem egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor sikerült befordulnia idén, ha ő maradt fenn támadásban. Ezen a ponton érdekes lehet még Hegedüs Márk esetleges játéka, mondjuk nem tudom ez mennyire reális a Veszprém ellen, de Pastor helyében én biztos valami ilyesmit húznék, mert őt például sokszor nem láthatta Ortega. Persze az ő 190 centijének is hivatalosan el kell vesznie a veszprémi falban. 

Kínaikra készülni kell, meg arra, hogy szerintem a lengyel srác jobban véd akkor, amikor padról száll be. Gulyás Peti játszott már kedden, Ugalde viszont éppen apukáskodik, ami jól áll neki marhára, úgyhogy gondolom rá nem számíthat Ortega. Nem fogok posztonként végigmenni, csak annyit tennék még hozzá, hogy mi nyerni indulunk a Tisza-partjára, remélem a csapat is úgy gondolja, hogy nem kockáztat egy esetleges későbbi, élet-halál meccset az újszegedi sporiban, mert május végén annál fontosabb dolgaink is vannak. 

Mindjárt indulnk, jöttünkre Nyugat felől számítsatok, PappLackóba beugrunk, aztán vörös ég alja alatt Szögedre hasítunk. Ráadásul ma játékot is indítunk a facebook oldalon, nyereményként pedig bögrét ajánlunk, úgyhogy meccsnaaaaaaap, mérkőzésre és jó válaszokra felkészülni!

Hajrá Veszprém!

Kép innen.


comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia