Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Show must go on

0 Komment

Többet nem kérek bocsánatot és nem magyarázkodom amiatt, hogy a márciusi veszprémi Schleckerről lufaszt nem karcoltunk, hanem inkább szépen lassan jövünk a backstage sztorikkal. A héten rám fog zúdulni az volunteer brigád összes beszámolója, szemezgetem majd közülük a jó sztorikat. Addig is néhány bekezdésben, napos lebontásban tolok egy saját élményeken alapulót felvezetésképpen, már ami az agyacskámban megmaradt. Túl sok tudomány amúgy nem maradt.

Felkészülés torna - powered by Gazprom

0 Komment

Az a baj, hogy akármennyire is szeretnénk, hogy a SEHA Fin4l európai mértékkel mérve is igazán számottevő esemény legyen, hiába tesz bele ebbe a hosszú hétvégébe Csillics és még rengeteg önkéntes és nem önkéntes elképesztő mennyiségű munkát, a főszereplők számára ez jelenleg nem több egy, a szezon hajráját felvezető felkészülési kupánál. Egy márciusi Schlecker Cup.

A különböző okok miatt szétcsúszott hétvégét megpróbáljuk az utolsó napon megmenteni: bronzmeccs és döntő elé pénteki beszámoló.

Sajnos az az igen szomorú helyzet, hogy hiába tesz bele Veszprém lényegében mindent, amit reálisan gondolkodó emberek közössége beletehet egy hasonló ívöntbe - ahogy azt manapság sporteseményekre egyre inkább mondani szokás, pfejj -, ha egyszer a szereplők nincsenek itt. Már nem a neveket illetően, az ennél jobban nem is alakulhatott volna, legalábbis ebből a mezőnyből nem lehet jobbat kihozni. A szezon végére az is kiderült, hogy ezek egyáltalán nem rossz csapatok, sőt, a lengyeleket kivéve a (dél)kelet-európai kézilabda jelenlegi elitjéről beszélünk, lásd (akármilyen elcsépelt érv is ez, de) a csapatok BL szereplése. És ez itt a baj: a három húzónév számára jelenleg ez a torna nem más, mint a BL felvezetése.

Első lépés: Zágráb

0 Komment

A hivatalos részét nem nagyon fogom ismételgetni a délutáni sajtósnak, amiről persze nyilván nem tudtam eddig semmit sem kitenni, mert ugyan most nem az Arénában lépcsőztem 11-ig, de egyéb halaszthatatlan elfoglaltságaim voltak. Persze nem magyarázkodni akarok, csak úgy mondom.

Innentől lesz végre tényleg FF

0 Komment
before: csendes sötétségben állandó fénypróba

Kezdődjék hát a hét két meccsel

0 Komment

Ma hivatalosan is kezdetét veszi az eddigi legnagyobb szabású, felnőtt kézilabdatorna, amit a város eddig látott. Persze Cell-cup, meg minden, na de ez egyáltalán nem ugyanaz. Néhányunknak már tartanak az előkészületek egy ideje, és mivel az idő rohadt rövid volt mindenre a helyszín kijelölésétől kezdve, így elég sok segítőkész kéz elég sok munkája van már most is benne. És ez még csak ilyenebb lesz valószínűleg. Na de ez mind mindegy, csak azt vezettem volna ezzel kicsit fel, hogy nem feltétlen tudunk posztot dobni minden történésről hirtelen, hanem majd ahogy esik, úgy puffan alapon blogoskodunk kicsit ezen a rendezvényen.

Ide nekik az oroszlánt is

0 Komment

Mivel kedves szögedi pajtásunk, aki a tegnapi oroszlánszelidítést megénekelhetné, feltételezhetően valamelyik templomban kocsmaintézményben töltötte a meccs utáni afterpartyt - tette ezt nagyon helyesen, ugye -, megemlékezünk mi a történelmi sikerről (ez a bekezdés időközben baromira okafogyottá vált, de a technika valami miatt nem akar minket szeretni, most sikerült kitenni), ami nem azért történelmi, mert a dél-alföldiek először jutottak nyolcba, hiszen ilyen már volt, hanem mert két magyar csapat van a nyolc között, és ez akárhogy is nézzük, nagyon wtf. Hajtás után hajtás.

Nekünk nyolc

0 Komment

Kicsit megkésve ugyan, de megérkezett Töcök hangja is a tegnapi továbbjutásról, úgyhogy a holnapi sorsolás előtt kanyarodjunk kicsit vissza ehhez. Két magyar a nyolcban, rulez!

Boszorkánykonyha a spanyol fal mögött. Pastor valami olyat főzött, ami megakadt a Löwen torkán. Azt kijelenthetjük, hogy a két meccsen látottak alapján a jobbik csapat jutott a nyolc közé ebből a párharcból. Ekéztem a csapatot eleget, amikor lényegtelen meccseken nézhetetlen teljesítményt nyújtott. Ezt is meg kell tanulnunk, hogy a spanyol edzők beáldoznak mérkőzéseket a gyakorlás oltárán, azért, hogy később tökéleteset alkossanak. Bánom is én a vacak meccseket, ha a végén a tegnapihoz hasonló dolgok születnek. Csak a érdekesség miatt 5 spanyol edző van a BL nyolcban.

Szeretjük a spanyol edzők által támasztott kihívásokat

0 Komment

Nem terveztem külön posztot írni erről a tegnapiról, de mivel jócskán volt miről, hát mégis írok. Nyilván először leszögezném, hogy örülünk, Vincent, hiszen negyeddöntő csuhajja, de muszáj kicsit elmerengni az élet olyan csodálatos dolgain is, mint kedvenc sportágunk, a kézilabda. Érdekes, hogy _benitoval legtöbbször ellenpontot képviselünk az ilyen szituációkban, a montpellieri itthoni meccs után ő hőzöngött nekem a telefonba, én meg nem értettem, hogy mit hisztizik, de komolyan, most meg ő csitítgatott, miközben én tüzet okádtam. Így van ez nálunk, na, de kezdjük inkább ott, hogy tegnap.

Pick Szeged a küszöbnél

0 Komment

Töcök dobta elé az LAvalót.

Az elmúlt hét körének legnagyobb meglepetését okozta a Pick Szeged azzal, hogy otthonában 4 góllal verte a Löwent. Pastor kitalálta, a CSAPAT megcsinálta, Jacobsen meg a Löwen pedig alaposan benyelte. Tökéletes este volt az ott Mannheimben.

Komoly kézilabdaláz söpör végig ezekben a napokban a Dél-Alföldön, a szurkolók pedig nem igazán szeretnének a bódulatból felébredni. A Pick-játékosok melójának második része még hátravan, be kell dobni a saját maguk által kidolgozott helyzet ziccerét.

Szegeden lesz Európa szeme

0 Komment

Mondtuk már, hogy elképesztően sűrű ez a március? Igen? De tényleg. A héten kattogtunk a SEHA Final haton, ültünk lelátón az amúgy egész pofás első húsz percet produkáló Csurgó elleni meccs megtekintésére, szerdától már BL-lázban égtünk teljesen jogosan, tegnap sorsoltunk, most meg már péntek van, 1et (2őt) kell aludni ahhoz, hogy magyar csapatok itthon virítsanak idén először az egyenes kieséses szakaszban. Nincs megállás, go4gold van.

Az odavágókon borult sok jóslat, volt, aminek örültünk, mint például a szögedi vendégjátéknak, de volt, aminek kevésbé. Az például mindenképpen szomorú nálam, hogy az 1 vs 4 harcok mindegyike eldöntött lett mára. Magunk miatt nem szomorkodom, az tiszta sor, de a német derbytől sokkal többet vártam. Vagyis a Flensburgtól, na. Menjünk sorba.

Kézifesztivál a városban

0 Komment

Akinek megvan a régi Séd mozi kamaraterme, annak van róla fogalma, hogy az igen illusztris Thália Színház egyik kisterme hogyan fogadta be a SEHA FF sajtótájékoztatóján az egybegyűlt újságírókat, tévéseket. Sok külföldi mondjuk nem tette tiszteletét az eseményen, de nem baj, több eper maradt.

Ostojic, SEHA elnök Mihajlo Mihajlovski, Kálomista Gábor és Porga Gyula került kiemelésre szemben a mozi lelátójával, nekik meglehetősen kényelmetlenül sikerült csak megnézni azt a videót, amit a tavalyi SEHA FF-ről vágtak össze.

Ej, ha még átlövőink is lennének!

0 Komment

59. perc, passzív, győri támadás. Beálló elzár, Planétánál a labda, kb. 8 méterre a kaputól. Planéta felmegy, lő, pókhálótlanítás. Passzol Korsósnak, és a 30 centivel alacsonyabb szélső átlövésgólt szerez. Ezzel köbö le is írtam az egész mérkőzésen az átlövőjátékot. Jó, nem. Hazudtam. Müller a 21. percben felugrott, lőtt, gól. Aztán 40 percig megint nem. Sima győzelem, ami jó, hajtás után meg még, ami jó, és még, ami nem jó.

Csodálatos tavaszunk kezdete

0 Komment

Megkezdődött tehát az év legfontosabb időszaka, innentől pihi nincs és mi ennek megfelelően motiváltan, koncentráltan, egyértelműen győzelmi szándékkal léptünk pályára Spanyolországban, ami hatalmas pipa mindenkinek.

Én meg itt szétizgultam magam, de komolyan. Elkezdtem főzőcskézni pótcselekvésképpen, kis híján szétégettem a kezem, kiborítottam némi zsírt a konyhámban miközben egy órán át átkozódtam azon, hogy éppen ezt csinálom magammal. Tudjátok milyen az (nők biztos tudják), amikor benyúlsz a bazinagy, mindenes fiókba fóliáért, majd azon kapod magad, hogy két perce turkál a kezed valamiféle rendszerűt rakosgatva, pedig te nem is azt akartad éppen. Aztán elkezdtem mosogatni, a nagykéssel majdnem megöltem magam, na itt ezen a ponton fel is adtam, inkább megadtam magam az izgulásnak. Biztonságba helyeztem magam, nyitottam egy sört és vártam. Szerencsére feleslegesen paráztam.

Az utolsó forduló

0 Komment

Az utolsó fordulója jön a női BL középdöntőjének. Igazából ez már sok csapatnak nem oszt nem szoroz, a többieknek is csak "finomhangolás" lesz a helyezésekre nézve.

Hogyan verjük meg őket?

0 Komment

Mivel nettóban maximum kettő teljes Naturhouse La Rioja meccset láttam eddig a szezonban (és ebből következtethetni lehet arra is, hogy életemben mennyit), ráadásul az idő is ilyen gánya, gondoltam egy bátrat, nosza nézzünk kicsit utána, hogy ezek a spanyolok mire képesek. Visszafelé sorrendben haladva elkezdtem megnézni a BL-meccseiket, végignyálaztam az Asobalos eredményeiket néhol statisztikáig belemélyülve, szóval áldoztam némi energiát arra, hogy az igen bölcs következtetéseimet levonhassam. Lássuk, mire jutottam.

Déjá vu by Töcök

0 Komment

A Löwen játékosai idegen civilizáció energiáit vélték felfedezni, miközben a Pick Szeged végiggyalogolt rajtuk Manheinben.

Mindent, amit eddig gondoltunk a kézilabdáról tegyük el egy mély szekrénybe, amikor Pick-meccset nézünk, ugyanis semmilyen szabályszerűség, adott forma stb… nem érvényes a Pastor-csapatra.

Sápadt tokok otthonában

0 Komment

Próbálom feldolgozni, hogy az első örömömből feltörő posztomat megzabálta az új admin, de elég nehezen megy, na. Eközben próbálom nyilván felidézni az eredetileg leírt gondolataimat is, úgyhogy elég nagy a dübörgés és a para most az agyamban. Nagyjából a harmada jött vissza, az meg valahogy úgy volt, hogy:

Pick Szeged szemüvegen keresztül

0 Komment

A Rhein-Neckar Löwen - Mol-Pick Szeged BL összecsapás előtt azt gondoltam, hogy csakis pozitív mentalitással fogok neki a posztnak. Vettem hát egy csodaszemüveget, nevezhetjük akár védőszemüvegnek is, amely kizár minden negatív hullámot, és ebben a pozitív hangulatban fogtam hozzá a beharangozónak. Aki azért kíváncsi, hogy mi van a szemüveg mögött, az olvassa el a végét is.

Öt fasza meccsel támad a tavasz

0 Komment

Ez az, igen, pontosan ezt az időszakot vártuk egész szezonban és végre itt van. Most kell megmutatni, most kell összpontosítani, most kell odatenni magunkat. Közhelyes ugyan, de tényleg az van, hogy ami idáig volt, már nem számít, innentől újra mindenki saját sorsának pogácsa és indulhat tiszta lappal.

Persze a csoportelsőknek könnyebb, nekik ez még mindig nem a szezon legfontosabb feladata, mindenki másnak viszont az. Ennek megfelelően lesznek gyilok meccsek és lesznek tingilangik is már ebben a pillanatban biztosnak tűnő befutókkal. Hogy kitől mit várunk, és ki jön be idén a nyolcba, azt taglaljuk ebben a posztban. Aztán a magyarokkal külön is foglalkozunk még az odavágók előtt.

Szép búcsú

0 Komment

Mármint a hazai pályától a BL-csoportmeccsekre. Persze lesz még egy negyeddöntő, de az már másik műfaj lesz, és a mai játék alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy az F4 benne van ebben a foghíjas keretű csapatban is. Sok minden elkezdett működni, ami a Larvik ellen nem, és ugyan hajmeresztő játékvezetői ítéletekben ma sem volt hiány, a meccs első harmadát leszámítva az történt a pályán, ami a hazai csapat eltervezett. Hajtás után élménybeszámoló, helyszínileg.

Bocs. Elnök. Seha.

0 Komment

Annyi minden történt itt az elmúlt napokban, hogy nem is tudom, hol kezdjem. Talán ott, hogy bocs mindenkitől, aki megörült a játéknak meg a lehetőségnek vagy esetleg annak, hogy minket támogathat, megígérjük, hogy megteheti nemsokára. Abban a formában ugyan nem, ahogyan szépen kitaláltuk, mert mint kiderült, nem mi vagyunk a Szerencsejáték Zrt., de máshogy lesz rá mód, és azt a módot bizony össze fogjuk kapcsolni meccslátogatási lehetőségekkel itthon és idegenben egyaránt. Jót akartunk, csak túl gyorsan. Két jegyet természetesen így is kisorsolunk március 19-én, de mivel már nem kell annyira sietni, a megosztanivalót majd csak jövő héten indítjuk újra. Az eddigi megosztókat listáztuk természetesen, és beletesszük őket is a kalapba. Lassan új funkciókat és új hátteret is kap a tevékenységünk, szóval zajlik az élet, erről is majd nemsokára.

NordHedge - Tickets for you

0 Komment

Gyorsan meghánytuk-vetettük, és mivel közszolgálatilag is pozitív volt a fogadtatása, ráadásul kedvenc partnerünk, a NordHedge simán mögénk állt újra (amit innen is köszönünk, és erősen javasoljuk mindenkinek, hogy nézzen utána, hogy ők mivel is foglalkoznak, mert ennek ismerete is jelenthet előnyt majd valamelyik játékunkban. Angolul beszélők előnyben, de szívesen válaszolunk, segítünk mi is privátban), így belevágunk, tarts tehát velünk!

Viszont nagy igyekezetünkbe beleszaladtunk néhány jogi gubancba, ezért most teljesen átalakítjuk a játékot, de rajta vagyunk, hogy a jövőben nagyobb mozgástérrel tudjunk rendelkezni az ilyen akciók keretében.

Vehetjük KP-nek

0 Komment

Történelmi KP-hez érkeztünk, Ambros Martín bő 2,5 éves győri ténykedése alatt először veszített a csapata a BL-ben idegenben, minden sorozat megszakad egyszer, blablabla. Nem is ez az igazán fájó, sőt tulajdonképpen semmi jelentősége nincs, a csoport első és második helye kb. ugyanannyit ér, mivel a négy közötti sorsolásban semmiféle irányítás vagy kiemelés nincs, oda meg el kell jutni, akárki jön a másik oldalról. Én magam egyetlen veszélyt látok ebben, ha ETO-Vardar lesz, mert ugyan a Vardar nem egy világverőnek látszó alakulat, de simán benne van, hogy bulira vették az eddigi meccseket, aztán majd a nyolc között akarnak homorítani. Szóval igen, ismét kiderült, mitől baromság ez a lebonyolítás. Hajtás után még egy kicsit erről is, arról is, KP-ről is.

NordHedge - Veszedelmes vasárnap

0 Komment

Minden szepontból egyszerűbb túrára számítottunk ugyan, de nem baj, szeretjük a kihívásokat. Volt itt minden: az utolsó pillanatban konstatált irathiánytól kezdve a részegekre vadászó szigorú rendőrökön át ugye, siralmas színvonalú, női típusú meccs, néhány kivételtől eltekintve többnyire értékelhetetlen egyéni teljesítményekkel, szedett-vedett szurkolás, ellenőrizhetetlen piros lap, nulla wifi, kabaré a sajtótájékoztató helyett, Zlatko Horvatra örjöngő némber (nem én, rajtam kívül más is volt, állítólag), ilyenek.

Szerencsére az út legalább sima volt hazafelé és még nyertünk is, ami egyáltalán nem elhanyagolható ebben az esetben.

NordHedge - Fussunk egy jót ma!

0 Komment

Szerencsére ma nem kell Zágrábig elutaznia annak, aki élőben szeretné megtekinteni a Veszprém utolsó előtti SEHA alapszakaszos mérkőzését, hiszen a 210 km-re lévő Varasd adja a helyszínt az esti találkozónak. Ennek annyira megörültünk, hogy nem is hagyjuk ki, hirtelen felindulásból tulajdonképpen egy NordHedge-túra alakult pillanatok alatt, szóval természetesen ott leszünk ma!

Mivel verőfényes napsütés ígérkezik, és szeretjük a Karlovackot is, ezért viszonylag időben elindulunk, hogy legyen időnk tengeni-lengeni Varasd ódon várfalai vagy a veszprémihez oly hasonló belvárosi macskakövei között.

És még Dráva is van.

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia