Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

ÉvzárÓra

0 Komment

Így, év vége felé rohanva amúgy sem teng túl bennünk a posztolási vágy, sőt, teljesen őszintén maga a kézilabda is csak távoli, kósza árny a bejgli- és libamájzabálás között zakatoló agyunk hátsó, sötét kis zúgában, és ezen a tényen ez a nem is olyan régen befejeződött, hazai rendezésű világverseny sem segített szemernyit sem. Fogalmazhatnám úgy is, hogy örömteljes szófosásom nem lett tőle, na.

Mindjárt egy új év van viszont, ezért számot vetünk csoportosan, mielőtt mindenkinek kézilabdás sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánunk!

Több volt benne

0 Komment

Vegyes érzések kavarognak bennem az EB után: öröm, harag, idegesség, értetlenség és még napestig sorolhatnám. Egy dologgal pedig nagyon nem értek egyet: ez az EB ebben a formában nem volt sikeres, sokkal több volt benne. A torna előtt egy eléggé negatív hangvételű írással jelentkeztem, sok kérdést tettem fel, sajnos az Európa Bajnokság közben olyan válaszokat kaptam ezekre, amik megerősítették a kételyeimet. A norvég meccs kivételével szerencsém volt minden magyar összecsapást a helyszínen megtekinteni, így kicsit sportturistába bújt értékelés következik. Saját képekkel, véleményekkel, kritika a játékról, szervezésről és még sok minden.

Miért pont most?!

0 Komment

Vegyes érzéseim vannak a mai estével kapcsolatban. Az egyik szemem sír, a másik nevet...

Ennyit ér(t)ünk...

0 Komment

A mérkőzés 38. percéig bírtam. Annyi pont elég is volt belőle...

Szórakoznak itt hét emberrel

0 Komment

A felvezető meccs(ek) egészen jól sült(ek) el, legalábbis ami a román győzelmet illeti, az mindenképpen, mi viszont annál szarabbul kezdtük a meccset. Nem koncentráltunk rendesen, ami visszatérő probléma, úgy érzem, és ez egy hazai rendezésű világversenyen egyszerűen hihetetlen.

Igazából megalázóan esélytelenek voltunk ezen a meccsen, nem volt válasz, nem volt ötlet, nem volt semmi, és senki, aki megmondta volna, hogy mi legyen. Ezt a nihilt még meg is koronázta NA a meccsvégi nyilatkozatával, melyben közölte, hogy nem érezte, hogy az elején elment volna a meccs és hogy a támadójátékunkkal volt gond. Elnézést kérnék, de ha Évi nem nyújt ekkorát, akkor nem villoghatunk a huszonvalamennyi kapott góllal, mert lett volna vagy negyven, szóval beszéljük meg azért azt a védekezést is, ha kérhetem. Ok, tényleg, a támadás is homály volt, na de válaszok a pályán történtekre kitől kellene jöjjenek? Na mindegy.

Mindenki Budapestért!

0 Komment

Az van, hogy ez a hazai Eb egy olyan verseny, amelyen ennek a magyar válogatottnak bizony nincsen egyetlen könnyű illetve nem annyira fontos meccse sem. Na jó, lettek volna a lengyelek, de az a találkozó pedig az orosz x miatt értékelődött váratlanul fel. Fontos volt a román meccs, igen, hogy életbe tartsa a reményeinket, de az igazi megmérettetés most következik, ma este.

Jajjj istenem, ez mi volt?

0 Komment

Maradjunk annyiban, hogy a harmadik percben tudtam, nem is akkora baj, hogy nem vagyok ott. Nehezen bírom az ennyire nagyon női meccseket, főleg élőben és főleg józanon. Vááá. A teltháznak köszönhetően az alaphangulat adott volt a debreceni Főnix csarnokban, legalábbis a közvetítésen ez jött át, az biztos, viszont elég gyakran román rigmus hallatszott. A felkészülés során játszottunk velük többször is, ha jól rémlik, úgyhogy azt gondoltam nagyon sok meglepetést nem tartogathat a találkozó. Aztán mégis. Lássuk, mi volt.

Csoportkör után

0 Komment

Nyilvánvalóan hozzá nem értő kontárként ültem le a női EB magyar meccsei elé, de a három meccs alatt megfogalmazódott pár gondolat bennem, amiket eredetileg a Hatosfal sokat emlegetett listájára szántam, de végül a többiek bíztatására csak poszt lett belőle.

Felfoghatjuk ezt akár a csoportkör - félig-meddig külső szempontból való - értékelésének is.

A mai meccs (meg poszt) margójára

0 Komment

Nem fogok most itt mindenféle frappáns felvezető szöveggel szórakozni, mert sajnos nem vagyok olyan állapotban... Kezdjünk is bele.

A lengyelek megágyaztak a középdöntős pontjainknak

0 Komment

...de mi nem tudtunk plusszokat hozzátenni, sajnos. Őszinte leszek, amikor utoljára láttam spanyolokat női meccsen, akkor még Ambros ott dolgozott klubszinten, szóval jó régen volt. A nevek ismerősek persze ahogy nézegetem itt a jegyzőkönyvben, de hát azért hagy némi kívánnivalót maga után a női mezőnyös ismeretem. Azért majd valahogy megbírkózom ezzel, remélem.

Gyógyír a bajunkra

0 Komment

Bármennyire is hülyén hangzik, valójában hatalmas volt a tétje ennek a tegnapinak, elsősorban az, hogy visszaadja a hitet a szurkolóknak. Persze némi meccset megelőző spoilerezés után tiszta lett számomra, hogy szerencsére túl sok jelentőséget senki nem tulajdonít annak, ami történt Mannheimben, és ez szerintem egyáltalán nem baj. Tovább kell lépni ugyanis, és az sikerült is a tegnapi nap. A végére nyomokban egészen felszabadult játékot is mutatott a csapat, persze erre ez a Presov több is, mint megfelelően gyenge ellenfél volt. Aláírásosztogatás, ingyen sör, fotók, mindez tegnap megvolt.

Kicsit megkésve ugyan, de jövünk egy gyors Presov-poszttal.

Ma úgy döntöttünk, nyerünk!

0 Komment

Azért szeretem mikor elkezd a válogatottunk jól szerepelni, mert akkor úgy ülök le írni róluk, hogy nem kell ötvenszer újraírni, átgondolni amit papírra monitorra vetek. Ami eszembe jut, tök mindegy, hogy mikor és milyen formában, csak írom és írom, mert örömmel teszem azt, nem pedig bosszankodva... Ennyit a nyálas dumáról, jöjjön a lényeg.

SEHA - KP, de minek

0 Komment

Majdnem lezárult az őszi BL-szezon - de csak majdnem, mert este még van egy Zágráb vs PSG, bizony, és ha igazán komolyan nyomnánk, és dúskálnánk az időben ill. földi javakban, egy ilyenre simán lemehetnénk a horvátokhoz, mert hangulatügyileg biztosan jó lesz - és az Eb is elkezdődött, részt is vettünk majdnem teljes egészében a nyitányon, bár Mannheimből hazafelé különösen rosszul esett látni, hogyan szenved a válogatott az oroszok ellen.

Viszont minden más tetszett, szép a csarnok, a bejutás zökkenőmentes és leginkább azt imádom, ahogyan meghagyták a Magvassyt ott hátul. Mert én azt nagyon szerettem. Tiszta nosztalgikus érzések rohantak meg, persze nem állítom, hogy újra olyan volt, mint 15/16/17 évesen, de a szag ismerős volt, hehe.

Amikor rossz a kezdés...

0 Komment

Akkor általában jól végződik számunkra egy verseny. A kezdeti tökölődést nem igazán tudom, hogy a lámpaláznak tudhatjuk-e be, vagy a koncepciótlanságnak ami a pályán folyt. Egy dolog viszont biztos: ebben a mai estében minden benne volt, ami a női kézilabdát jellemzi...

Üdv a földön!

0 Komment

Gondolom, nem én voltam az egyetlen, aki úgy az első félidő kétharmadánál beflashelte a két évvel ezelőtti, kieli csoportmeccset. Vagy a két hónappal azelőtti szegedi bajnokit. Mióta Carlos Ortegának hívják az edzőnket, ezen a két meccsen vertek meg minket úgy, mint tegnap a Löwen mint szódás a lovát.

Nordhedge - Szomorú szombat

0 Komment

Az éppen hogy félházas SAP-ban jó német szokáshoz híven természetesen a Holdra szólt a vendégszektoros jegy, ami nyilván több szempontból sem szerencsés nekünk, vendégeknek. Mivel szurkolni akartam, így felmentem, de szemüveget nem vittem, tehát elég megerőltető volt a meccs követése. Másrészt ha abból a kb. kétszáz magyarból szurkolt volna még húsz, talán le is hallatszik a hangunk, de hát azt már megszoktam, hogy nem mindenki szurkoló, így senkit nem molesztáltunk a végsőkig, hogy szurkoljon. Azoknak viszont köszönjük, akik odajöttek kiabálni, így legalább valami volt. Azt mondjuk megmondom, hogy életemben ennyi dudát összesen nem fújtam, mint egy meccsen most, volt olyan gondolatom, hogy mindjárt elájulok, de aztán megúsztam valahogy.

Európa bajnokai leszünk???

0 Komment

Időnk kevés, Veszprém-meccset néztünk, kimaradókat bejelentették, technika már megint babrál velünk (pontosabb fincs kollégával) kifelé, de azért írunk. Fincs elkövette, én (am) kicsit megpiszkáltam.

Már csak kettőt kell aludni, és kezdődik a kézilabda ünnepe. Nyútomi ezzel a sorral indította pozitív hangvételű felvezetőjét. Nos, már csak egyet kell aludni, de ezúttal félelmeimet fogom "papírra" vetni. Remélem, ha kiírom magamból, varázsütésre eltűnnek, és csak a Tomi által képviselt pozitív hozzáállás marad meg. Figyelem, az elkövetkező sorok a nyugalom megzavarására alkalmasak!

Nordhedge - Reszkess Mannheim, itt vagyunk!

0 Komment

Az utolsó utáni pillanatban leszerveződött túra némi késéssel indult ugyan, mert sikerült kifogni a 82-es főút összes szombat reggeli bénáját, márpedig olyan sok van, de ezen gyorsan túltettük magunkat. Győrben találkoztunk a Pestről és máshonnan érkezőkkel, majd egy felettébb biztonságos helyen leparkíroztuk az autóinkat, kikerültük a konkrétan Bécsig tartó magyar buszsorokat, melyek amúgy döbbenetes mennyiségű emberrel árasztották el a benzinkutakat, és irányba raktuk magunkat.

Ezt a meccset csapatként lehet megnyerni

0 Komment

Töcök és vele együtt tulajdonképpen egész Szeged meccslázban ég, amit nem csodálunk, mert tényleg régen volt már ekkora ramazuri arrafele. Hajtás után át is adom a szót a helyileg és szívügyileg nálam sokkal illetékesebbnek. MOTW, ohyeah.

Nordhedge - Helló SAP, itt még úgysem voltam!

0 Komment

De most leszek, hála újra a névadónknak, akikhez természetesen továbbra is lehet talicskázni a lóvét, ha éppen van, a bankoknál jobban kezelgetik, az tuti. Szóval újra köszönjük NordHedge, mert bármennyire is tartotta magát egy ideig a dolog, hogy nem lesz ebből Löwen-túra, mégis lett. Kicsit last minute, kicsit sűrű, de hát ez van, átszerveztük a hétvégét, előrehoztuk a Mikulást, így most mindenkinek jó lesz, reméljük nekünk is.

Európa bajnokai leszünk!?

0 Komment

Már csak kettőt kell aludni, és kezdődik a női kézilabdázás két hétig tartó ünnepe. Nekem legalábbis az EB az igazi rangadó, nem a széthigított világbajnokságok, ahová lassan mindenki bekerül, csak az igazi, nívós csapatok nem... Mint kb. az olimpián...

Vita nélkül - KP7

0 Komment

Úgy tűnik kicsit letisztultak a viszonyok vagy csak lecsitultak a kedélyek férfi-fronton is, mert a mostani KP konkrétabb öldöklés nélkül végigment a listán. Mondjuk krónikus időhiányban szenvedve le sem álltam vitázni, az igaz, de most nem is volt semmi komolyabb fenntartásom a felvetett sorrenddel kapcsolatban. Ahol meg volt, ott belenyúltam, de ez most inkább az alsóházban volt jellemző, nem volt lényeg. Nézzük tehát mi az idei utolsó erősorrend, mielőtt kis hazánk Eb-t rendez. Lehetne már egy férfi ugyanilyen ám, jó reggelt!

Valami KP féle...

0 Komment

Örömmel jelentjük be, hogy a női BL csoportmérkőzései lezárultak. Januártól lesz folytköv, akkor már a középdöntővel. Megpróbálnék valami kápé félét ide varázsolni, de az a helyzet, hogy eléggé gondolkodóban vagyok, hogy mégis mi a francot firkáljak, mert, hogy ez volt mindenidők legigénytelenebb őszi fordulója az is biztos...

Fél-időben

0 Komment

Amikor a hatosfal levlistáján felmerült, hogy kövessen el a női szakasz egy félév-értékelőt a győriek félszezonjáról, akkor még csak nem is sejtettük, hogy a sérültek és hiányzók listája további ásszal gyarapodik. Duda sérülése rosszabbkor nem is jöhetett volna, de persze ide azért a "sérülés sosem jön jókor" közhely még idekívánkozik. Az öt hiányzóhoz (remélhetőleg mondjuk legalább Mülleré csak januárig tart) tetszőlegesen hozzávehetnénk egy beállóst és egy balszélsőt, és máris egy BL-győztes csapatról beszélnénk. Szóval a helyzet nem egyszerű, de bízunk annyira Ambrosban, hogy a csapat még így is az esélyesek között maradt. Hajtás után visszatekintés.

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia

Legfrissebb bejegyzések