AJÁNLÓ
 
16:13
2014. 11. 02.
Avagy saját sztori a kicsinyesség csimborasszójáról. Tanulsága nincs. Még. >> a poszt folytatódik
A bejegyzés folyatódik
 
16:13
2014. 11. 02.
U 19-es lányaink az elmúlt egy hétben a korosztályuk EB-jén virgonckodtak, érem ugyan...
A bejegyzés folyatódik
 
16:13
2014. 11. 02.
Elsőre jónak tűnik, bár ez női kézilabda, szóval franc tudja... Az biztos, hogy egy...
A bejegyzés folyatódik
 
16:13
2014. 11. 02.
Tavaly is nekem jutott az a kevésbé megtisztelő feladat, hogy beszámoljak Köln sötét...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Okosan kell nyernünk

0 Komment

Napokon át tartó cégesmuri után még a hazavezetés Pécsről sem csapta szét annyira az agyamat, mint a tv-műsor látványa, melyből kiderült számomra, hogy egyidőben kezdődik a Viborg vs Győr és az ukrán vs magyar selejtező ma. Remek.

Hát basszus, most futkozhatok össze-vissza, és semelyiket nem látom teljesen, szóval köszike. 

Utóbbihoz szólnék hozzá kicsit, vagyis inkább csak figyelmeztetnék mindenkit, hogy legyen kedves ma sem sziporkázást várni fiainktól, hiszen valószínűleg semmivel sem lesz könnyebb ma nyerni Kijevben, mint Miskolcon a portugálok ellen. De tényleg. És szerintem ez így is van rendben. Ugyanakkor csak rajtunk múlik minden.

Nem igazán értettem a szerdai meccs utáni fintorgást (pont úgy, ahogy a celjeit sem), az ok, hogy nem számítottam tartós, háromgólos hátrányra (nem is volt sokáig ilyen persze), de szoros végjátékra, küzdő portugálokra igen, abban pedig csak reménykedhettem, hogy végre tényleg az fog történni, amire évek óta várunk többen: mégpedig hogy fiatalokat terhelünk _éles meccseken. Talant pontosan ezt tette, kockázatot vállalt, bízott abban, hogy bele tud nyúlni, ha nagyon kell és igaza is lett. Remélem ma is ezt választja ahelyett, hogy kizsigereli a kezdőnket. Mert használható új játékosaink máshogy egyszerűen nem lesznek.

Olyan nincs emberek, hogy eredménybeli visszaesés (értsd kisebb gólkülönbség, biztos győzelmek eltűnése) nélkül építsen be új embereket bárki egy csapatba, főleg 3-4 edzéssel, ezt lássuk már be! Aztán döntsük el, hogy mit akarunk: általában tuti 7-8. helyet az éppen aktuális világversenyen vagy megpróbálni a négyet, ahol meg nyilván már bármi lehet. Persze ez még csak selejtező, tudom, de ez a kérdés a közeljövőben fel fog még merülni remélhetőleg. Én éremért mennék, és remélem a kirgiz is azért vállalta ezt be. Nem tutista, és nekem éppen ez kell. Az egészséges keretünk nagy dolgokra is képes lehet, ha az edző kockáztatni mer. 

Na de térjünk vissza a maihoz, a védekezésünknek most muszáj feszesebbnek lennie - és az ukránok okoztak is már nekünk kellemetlen perceket - de szerintem az is lesz. Az a két nap szerda óta már hat, az minimum még 5-6 edzés, egy alap védekezés felkeményítésére ennyi időnek elég kellene lennie. Nem azt mondom, hogy perfect lesz, de még nem is az kell. Csak legyen némi összhang Timu, Feci és Roló között, akkor túl nagy gond nem lehet. Ráadásul az ukránokban sem látom azt a lövőpotenciált, amitől rettegnünk kellene, az esélyesség terhét elviselve, okosan kell nyernünk ma Kijevben, teljesen mindegy, hogy mennyivel.

Támadástól nem tartok, Dujshebaev az első meccsre elérte, hogy az eddig alvó sejtnek tűnő játékosaink mindenhonnan, minden helyzetből tüzeljenek, ez pedig már önmagában több, mint amennyit reméltem. De tényleg. 

Szóval legyen meg a védekezés, és akkor túl nagy gond nem lehet. 


comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia