AJÁNLÓ
 
08:23
2015. 02. 13.
Avagy saját sztori a kicsinyesség csimborasszójáról. Tanulsága nincs. Még. >> a poszt folytatódik
A bejegyzés folyatódik
 
08:23
2015. 02. 13.
U 19-es lányaink az elmúlt egy hétben a korosztályuk EB-jén virgonckodtak, érem ugyan...
A bejegyzés folyatódik
 
08:23
2015. 02. 13.
Elsőre jónak tűnik, bár ez női kézilabda, szóval franc tudja... Az biztos, hogy egy...
A bejegyzés folyatódik
 
08:23
2015. 02. 13.
Tavaly is nekem jutott az a kevésbé megtisztelő feladat, hogy beszámoljak Köln sötét...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kell egy csapat - under construction

0 Komment

Jelentem, ebbe belealudtunk. Azt ugye persze nem lehet mondani, hogy váratlanul tört ránk a női BL, de az tény, hogy a KP-t egy az egyben elfelejtettük. Jöhetne itt persze a duma, hogy nem tudtunk volna rangsorolni, amíg nem láttuk a csapatokat, amiben van is némi igazság, de őszintén be kell vallanunk, hogy a nemeto-csoportból a komplett szerkesztőség nem látott összesen 5 percet, így továbbra sem tudjuk mire alapozni a listánkat, csak egy jó adag vakrepülésre. Az alábbi rangsort tehát tessék fenntartásokkal kezelni, meg annak tudatában, hogy nem feltétlenül ért vele mindenki egyet nálunk sem, de olyan nagy meggyőződéssel senki nem állt neki ellenérvelni. Fincs kollégával együtt mondjuk a frankót.

8. THC

Az a furcsás helyzet állt elő, hogy a gyengébb csoportból öt csapatot teszünk a nyolcba, mert ugye ez továbbra sem a továbbjutók megtippelése, hanem pillanatnyi forma alapján felállított, erősen szubjektív rangsor. Igazság szerint valahogy úgy lenne ez az egész reális, hogy három csapatot kiemelünk, a fennmaradó 9-ből meg sorsot húzunk – nem biztos, hogy rosszabb eredményt kapnánk. A THC az első fordulóban elért krimi győzelemmel került ide, az otthoni zakó a Dinamo ellen nem feltétlenül vitrinbe való eredmény, de még az sem kizárt, hogy egy F4-résztvevő elleni vereségről beszélgetünk. Ezt azért tessék ízlelgetni.

7. Sävehof

Előbb egy viszonylag sima zakó otthon az addig (és azóta ismét) semmit nem mutató nagybányaiaktól, aztán győzelem Metzben, ahol a románok konkrét tízzel cumiztak, éljen a női kézilabda és az ő kiszámíthatósága. Rejtély számunkra, hogy a svéd válogatott viszonylag jó, a Sävehof meg ennyire nem. Legyen ez egy megelőlegezett bizalom, képesek lehetnek nyerni Nagybányán, akkor pedig megérdemlik ezt a helyet.

6. Lipcse

Otthon elkenték a Vardart, aztán sima zakó Montenegróban. Ezek közül meglepetés valamelyik? Nem tudom, lassan az, hogy a Vardar idegenben szív, default setting lesz. Azt azért simán kinézzük belőlük, hogy a hétvégi német derbit behúzzák, aztán nyernek Szkopjéban is, de csak hogy ellentmondjunk magunknak, a Vardar valószínűleg azért ezt nem hagyja. Akárhogy is, itt is áll: pont úgy tehetnénk őket mondjuk a 10. helyre, mint a negyedikre. Most ide tettük.

5. Vardar

Az egyik legvitatottabb csapata listánknak. Nyilván játékosállománya alapján helye van itt, sőt nem csak az 5. pozíciót kéne elfoglalja. Na igen, csak a BL nem szimplán hazai meccsekből áll, és ha mindent figyelembe veszünk, bizony még a gyengébbnek gondolt csoportból is problémás lesz a továbbjutás. 4. hely, és ahhoz, hogy a következő körben kedvező ellenfelet kapjon a csapat, bizony idegenben is meg kell ráznia magát. Azonban gyorsan feljebb ugorhat listánkon a női mezőny egyik kirakatcsapata ha megveri a a következő körben a Dinamót... Nagy kérdés, hogy az egyik játékosuk súlyos balesete milyen nyomokat hagy a csapaton, illetve hogy Pytlick nem pont úgy jár-e, mint Rasmussen. Mi azért azt továbbra sem értjük, hogy egyesek miért nem tanulnak semmiből. Vadász, vadász, te szopni jársz ide.

4. Dinamo

Akiket bizony jelen helyzetben Final4 esélyesnek érzünk, méghozzá nem is kicsit. Csoportban a második hely, amit egy vasárnapi jó meccsel még meg is erősíthetnének. A 8 között a Larvik és az ETO ellenit ezzel el elehtne kerülni. Ezek után kivel számolnánk komoly ellenfélként? A Nagybányával? A csoportkörök egyik meglepetéscsapatával, a Metzcel, akik kezdenek kifulladni talán? A lényeg, masszív védekezéssel, igazi oroszos erővel és támadásban néhány kiugró teljesítménnyel (legutolsó meccsen Akopjan és Kocsetova, mely meccset a többiekkel ellentétben követtem) bizony ebben a harmatos mezőnyben sokáig lehet vinni, akár Budapestig is... A baj az, hogy én egy Dinamo-erősségű csapatot nem szívesen néznék itt.

3. Larvik

És innentől jöjjenek azok a csapatok, amelyeknek a végső győzelmére reális esélyt látunk. Vagyis igazából hazudtam, mert a Larvik végső győzelmi esélyére annyi esélyt látok igazából, mint arra, hogy Németh András helyett egy jó képességű kapitánnyal vágunk neki a következő vb-nek. Azaz 0%. Nem akarom igazán leszólni őket, hiszen egy kapus és gyakorlatilag egyszemélyes támadóval felálló Győrt el tudtak kapni még Győrben is. De ez a csapat mibe fog beleszaladni egy bunyós Budu ellen, az azért kérdéses, hiszen a norvég csapatok nem igazán kedvelik azt a játékot. Ettől függetlenül a Larvik egy pozitív színfoltja ennek a mezőnynek, kár, hogy néhány héten belül nagy valószínűség szerint csődbe fog menni, és ki tudja, néhány év múlva hogyan fogunk rájuk emlékezni. Lehetne kérni, hogy Nora Mørk jövőre zöld-fehér legyen?

2. ETO

Magunkat most bizony csak a második helyre soroltuk, annak ellenére, hogy a Nagybánya elleni meccs után egy valamit mindenki elismert: Martin egy mocskos nagy Zseni. Az hogy egy Duda (Amorim) nélküli védekezést így összerakta, még annyira talán nem is nagy teljesítmény, de az, hogy a támadást is kezdi megszervezni! Nyílván jó szemre vall, hogy egy szélsőjátékosból egyik pillanatról a másikra világklasszis irányítót faragott, de hát rohadjak meg, nem értem, hogy érte el, hogy Müller végre elkezdjen kézilabdázni. Na és hogy Szeny is gólokat lő. Fincs kolléga (vagyis én magam, hehe) Amorim sérülése után azt mondta: nyugodt, mert Ambros egy varázsló, valamit most is ki fog találni. A kérdés az, hogy az új művét mennyire tudja tökéletesre fejleszteni. Ugyanis egyelőre azt még nem érezzük a Budut hogyan tudná most elkapni. De talán ez a legszebb ebben az egészben. Nem is most kéne elkapni őket, elég lesz majd májusban. Akkor viszont valamiért azt érzem, megint oda fogunk verni nekik egyet.

1. Budu

Addig viszont el kell ismerni, hogy jelenleg ők a legjobb formában lévő csapat. Hozzák a meccseiket magabiztosan, csak annyit adnak ki magukból, amennyit muszáj. Dragan-hatás, Kace, Neagu, Cvijić, ez most összességében bőven elég egy első helyre. Ez most nagy bánat, de ez csak a jelenlegi forma. Reméljük, hogy a végén megint mi örülhetünk.


comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia