AJÁNLÓ
 
22:50
2014. 05. 15.
Elutaztunk, lejátszottuk, kikaptunk, megbizonyosodtunk róla, hogy a nyári 3 hónap alatt nem...
A bejegyzés folyatódik
 
22:50
2014. 05. 15.
A női küzdelem remek volt felvezetőnek, na jó, nem mondom, a visszafújt és újra mellézett...
A bejegyzés folyatódik
 
22:50
2014. 05. 15.
Igaz, hogy ezt most nem gyermekkéz húzta, de így sem lett sokkal szimpatikusabb vagy szerencsésebb,...
A bejegyzés folyatódik
 
22:50
2014. 05. 15.
Továbbra is kék az ég, főleg Szeged felett, még mindig csodálatosan kék az uszoda az újszegedi...
A bejegyzés folyatódik
 
22:50
2014. 05. 15.
Azon röhögök, hogy múlt vasárnap hogyan esküdöztem, fogadkoztam, hogy még egyszer tuti nem...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Berlin calling!

0 Komment

Mindenkitől elnézést, akit velünk együtt meglehetősen bosszant a jelenlegi, fapados kinézetünk, de nyugi, van mással is baj. Azért a malmok őrölnek a háttérben, csak lassan. Ha mindenki úgy akarja, holnap már szebbek leszünk sokkal. De most nem ezért gyűltünk itt össze. 

Hanem mert az egyik, magyar kézilabdabarátokat is érintő férfi FF, az EHF kupájé annyira belátható időn belül van, hogy a következő posztban szereplő szegedi szurkolók már meg is érkeztek a városba. De még előtte voltak olyan kedvesek és válaszoltak néhány kérdésünkre. Miközben Berlin már nagyon callingolta őket, Imi (Pickfunok) és Dowan a színüknek megfelelően még kicsit írt arról, hogy ki mivel megy, mit vár, milyen hangulat lesz, ilyenek. Hajtás után Szegedről szóló hétvége ON a Hatosfalon.

Mikor döntötted el, hogy kimész? Hogyan utaztok, meddig maradtok, mit terveztek az FF-en kívül megnézni Berlinből?

Nagyjából már akkor eldöntöttem az utazást, amikor nem sikerült a BL főtáblára jutás, bár ekkor még egyáltalán nem volt ismert a helyszín. Előzetesen is reálisnak tartottam a Final Fourt vagy legalábbis nagyon bíztam benne, mert ugye a szurkoló mindig reménykedik a legjobbakban. A többséggel ellentétben már csütörtökön repülőre ülünk (majd hétfőn vissza), kényelmesebb és sokkal gyorsabb is így. Ha nem is túl sok, de lesz időnk néhány dolgot megtekinteni. A péntek az csak a városnézésé lesz - de a többi napon sem csak a Max-Schmeling-Halleban szeretnénk lenni, a főbb dolgokat mindenképpen fel kellene keresni: Reichstag, Brandenburgi kapu, Checkpoint Charlie, fal, TV-torony, Alexanderplatz.

Hihi, ez egy nagyon jó történet. Tavaly szeptemberben volt az esküvőnk, akkor még nem tudtunk pontosan semmit, csak azt, hogy indulunk a kupában. Aztán egy ominózus októberi nap előtt eldöntöttük, hogy megyünk, de az igazi elhatározás a Veszprém után jött. A történethez tartozik, hogy Szabiékkal (Zubai) találkoztunk a győztes meccs után, és kérdezték, hogy nászút volt-e vagy lesz-e és hova. Mi mondtuk, hogy május környékén Berlin. Válaszuk az volt, hogy: értettük.

Mi csütörtökön indulunk járatos OrangeWays-sel Berlinbe, így pénteken délben már kinn is vagyunk. És hétfőn este indulunk vissza. A feleségem imádja Berlint, és vannak még ott barátaink, így főleg velük leszünk, de egy két kihagyott nevezetességet azért meglátogatunk, pl: TV-torony. És biztosan benézünk a legfinomabb forrócsokit áruló helyre, az Einstein Caffe-ba is.

Mennyi szurkoló kíséri el a csapatot? Várható-e igazi, szegedi szurkolás?

Nem tudom pontosan, hányan leszünk, de állítólag olyan 100-120-an. Ezt elképzelhetőnek is tartom.

Ha minden igaz, akkor mind a 250 jegy elkelt, amit a klubnak tartottak fenn. Mi már márciusban megvettük a jegyünket, mert tudtuk, amit tudni lehetett. Azért nem mondom, kissé tele lett a gatya, ahogyan a szokásos tavaszi formaesésünket szemléltem, de megvan és kész. Márciusban már 60-80 jegy elkelt, tehát ha sikerül, akkor leszünk úgy kétszázan. Az igazi ordibálós rész szerintem 50- max. 70 fő lesz. De talán a többiekre is átragad a hangulat. Kb 4-5 dob lesz ott. A kis B-közepes mag, amely szinte mindenhová követi, ha tudja a csapatot, ki fog tenni magáért, és biztosan végigordítja a meccset. Mint Veszprémben.

Van-e, lehet-e bármilyen elvárás az elődöntős ellenfél ismeretében? Te mivel lennél elégedett?

Elvárásokat nem nekünk (szurkolóknak) kell megfogalmaznunk, ez a csapat- és a szakvezetés feladata inkább. Én nagyon örülnék, ha sikerülne a Berlint otthon legyőzni, de alapvetően már azzal is boldog voltam, hogy ott leszünk végső küzdelemben. A Füchse azért nem olyan erős csapat, mint a Veszprém (ezt szerintem mindenki elismeri), de a hazai pálya őket erősíti mindenképpen (és nyomhatja is). Ráadásul Iker Romeronak majdnem ez lesz a búcsúmeccse (a jövő héten még lesz két Bundesliga forduló), de a Pickben-soha-nem-játszó-mégis-szegedi-közönségkedvenc nyilatkozta is, miszerint egy EHF kupával szeretne visszavonulni.

Nekik kell menni, aztán lesz, ami lesz, csak álljon össze jól a védelem. Ismerjük a közhelyet: egy-egy meccsen bármi előfordulhat. Vasárnap nagyon jó lenne a döntőben szurkolni! A Berlin ellen egyébként norvég sporik fognak fújni. A döntőben pedig a macedón Nikolov-Nacsevszki páros, a bronzmeccsre pedig izraelből jönnek a bírók.

Elvárás mindig van és mindig is lesz. Az elvárás számomra a legalább (!) egy nyert meccs. Sajnos a csapat mostani formája nem igazán klappol az elvárások támasztásával. Vannak olyanok, akik szerint ez a csapat, max. dicséretet érdemel. Én akkor mondanék véleményt, miután lement a hétvége, hiszen, ha megdöglenek a pályán és nem adják fel, akkor ha utolsók lesznek sem fog fájni.

Tavaly játszott már egymással a Szeged és a Berlin a BL-ben, akkor nem volt kérdés. Azóta miben erősödött a Szeged? 

Azóta? Mindenben. 

2012-ben ha minden igaz. És akkor egy 5 perces kihagyás volt a vesztünk. De itthon is. A Szeged miben erősödött? Nevekben. Ha a játékos is felmegy nem csak a neve, akkor mondhatom, hogy sokat, ha nem, akkor visszafejlődtünk. 

Az akkori csapat egy ízig vérig küzdő csapat volt. A felfogás már "győztesebb", mint az akkori. a klasszikus: "hát, nehéz ellenfél, tartjuk mugunkat és a végjátékban eldőlhet minden" típusúval szemben a mostani csapat már ki meri mondani, hogy győzni akar. Szóval egy kicsit a mentális fejlődés útjára léptünk. Végre!

Hol, hogyan, mivel lehetne megfogni a házigazdát szerinted? 

Hol? Hát Berlinben kell megfogni őket.

Viccet félretéve, fentebb írtam, hogy a védekezés lesz a kulcs, mint általában. Kevés gólos meccsen van nagyobb esélyünk, mint általában. Kulcs lesz a kapusteljesítmény, a bajnoki döntő második meccsén mutatott forma kevés lesz Berlinben is. Rolinak és Tatusnak is hoznia kell a hétvégén legalább a tudása maximumát, ami persze a védekezéstől is függ majd erősen. Támadásban pedig az eladott labdák és a technikai hibák számat minimalizálni kell. Ezeket persze bármely meccs előtt el lehet mondani, de egy nemzetközi kupa négyes döntőjében azért ez tényleg kiemelten fontos. Az elmondható, hogy Källman sérülése kifejezetten rosszul jött (persze egy sérülés sosem jön jókor), mert nagyon gyorsan alapember lett védekezésben és támadásban egyaránt, vele most is, és az általa már kihagyott meccseken is jelentősen több esélyünk lett volna a győzelemre.

A Berlint nem láttam idén játszani, de egy alapvetően fiatal csapat, és a német tempó kézit játsszák. Hát megfogni őket CSAK fegyelemmel lehet. És elfeledve egy kicsit azt az "óramű" koreográfiát, amit a Mister kialakított. Mert ha megnézzük a mi meccseinket, akkor a legtöbb eladott passz abból adódott, hogy a kiszámolt óraműbe kavics került. A kettesek nem értek oda, ahova ment a passz. Ha a csapat csapatként funkcionál, és az egyéni teljesítmény is megjelenik a játékban, akkor német kupagyőztes ide, német kupagyőztes oda, legrosszabb esetben is másodikak lehetünk. De ehhez a tökös Szegednek kell a pályára lépnie. 

Milyen hangulatot vársz a Szeged első FF-jében?

Szerintem rajtunk nem fog múlni semmi. Hajrá SZEGED! 

Nem várok semmit, mi megcsináljuk a frenetikust!  


Ehhez magunk is csak annyit tudunk hozzáfűzni, hogy egy tavaszi jó meccsel bizony tartozik a Szeged, úgyhogy jó lesz, ha ezt pont szombatra időzítik. Mostantól vasárnapig zúgjon országosan a Pick-Sze-ged, Pick-Sze-ged, hátha elhallatszik Berlinig!


comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia