AJÁNLÓ
 
13:41
2014. 09. 14.
Igaz, hogy ezt most nem gyermekkéz húzta, de így sem lett sokkal szimpatikusabb vagy szerencsésebb,...
A bejegyzés folyatódik
 
13:41
2014. 09. 14.
Továbbra is kék az ég, főleg Szeged felett, még mindig csodálatosan kék az uszoda az újszegedi...
A bejegyzés folyatódik
 
13:41
2014. 09. 14.
Azon röhögök, hogy múlt vasárnap hogyan esküdöztem, fogadkoztam, hogy még egyszer tuti nem...
A bejegyzés folyatódik
 
13:41
2014. 09. 14.
Na jó, most már bevallom, nem volt teljesen őszinte a mosolyom a félidőben és a nyugalmat...
A bejegyzés folyatódik
 
13:41
2014. 09. 14.
Azt javaslom, ezeccer tekintsünk el az udvariassági köröktől, mert az a múlt heti hat gól...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az alapszakasz eldőlt?

0 Komment

Meglepően kevés vendégszurkoló érkezett Szkopjéből, lehet focimeccs volt a városban vagy mittudomén, érdekes mindenesetre, én többre számítottam. Legalább egy-két kocsinyira, főleg ha figyelembe vesszük, hogy ez tulajdonképpen az alapszakasz egyik fő meccse volt ebben a ligában, szombaton volt, nem hétköznapon, annyira nagyon nincs is messze, szóval na. Érdekes.

Persze lehet ők tudták azt, amit mi csak remélhettünk előre: hogy könnyedén nyer a hazai csapat, különösebb erőlködés nélkül. 

Szurkolásról, körítésről

A szurkolás elsőre nem volt rossz, de azért maradt még bőven benne, főleg ha magamból indulok ki. Teltház nem volt, amit mindenki máshogy ítél meg, vannak, akiknek drága ez a jegy, másokat a SEHA nem érdekel, csak azt felejtik el sokan, hogy ahhoz, hogy tavasszal jegye lehessen egy BL egyenes kiesésesre, például nem ártana néha idevánszorogni és helyszíni kapcsolatokat építeni esetleg, hátha úgy majd lesz. 

Most üres volt egy szektor, tavasszal pedig egy ennél gyengébb csapat ellen a nyolcaddöntőben sírni fog több ezer ember, mert nincs jegye. Na mindegy. És most nem azokra gondolok itt, akik nem tudják megfizetni persze, de ez csak az én meglátásom. A PRO4 pedig reméljük végre belejön ebbe, nagyon bénák azt kell mondjam most már, de tényleg. A jel kiment, de nem tudták venni, hát istenem.

Meccsről

Úgy kezdődött, ahogy várni lehetett: az első öt perc elment a két csapat védelmének villogásával, egyszerűen nem alakultak ki helyzetek a kapuk előtt, és ez így volt természetes. Aztán Chema besasszézott középen, majd Marguc nyugtatta tovább góljával a kedélyeket, kinyílt tehát a gólzsák, hogy mondjak valami hatalmas közhelyet.

A Vardar kezdője amúgy - eltekintve Árpádtól - pontosan ugyanaz volt, mint amit itt kiveséztem, Lackovic sérülése miatt most sem állt Gonzales rendelkezésére. A többi dologban is azt kaptuk, amit várni lehetett, meccs előtt közvetlenül azt mondtam elégedett leszek ha húsz alatt kapunk VAGY ha harminc fölött dobunk, így elégedett kell legyek. 

Támadásunkkal nem is volt baj, kreatív játékot mutattunk szinte végig, mindenki volt pályán eleget, Chema labdaeladásai ugyan borzolták az idegeket, de mindenki hibázott rajta kívül is nem keveset. Ez most belefért bőven. Az első félidő végére már megvolt a meccs, ha csupán ezt nézzük, mindenki elégedett lehet.

Hátul nekem még Roló maradt adós egy kicsivel, nem védett rosszul, és kapott lerohanást is eleget - amivel kapcsolatban elvárásunk azért nem lehet - de voltak felállt fal ellen rövidre bekapott góljai is, amit legközelebb majd megfog, ugye? 

Ortega a sajtóson azt mondta az új srácok védelembe építése még folyamatban van, ezzel egyet is kell értsünk, valószínűleg Roló is akkor kapott ilyen gólokat, amikor Zeitz vagy Nilsson védekezett előtte. Az újak amúgy támadásban gyönyörűen vitézkednek, Zeitz mondjuk néha kicsit Vujin, ha valamit elbasz, utána addig vállalkozik, amíg be nem vágja végre, de itt ez is belefér jelenleg.

Egyénileg

Sulics isten továbbra is, nincs elveszett labda, nincs könnyű meccs és mellette Ilics volt még kimagasló főleg a második félidőben. Azt a harcias tekintetet, amivel a falnak nekiment, imádjuk nézni mindannyian szerintem, Árpádon nemes bosszút állt a kölni bronzmeccs után, hehe. Gulyás Peti harciassága is tetszett, Ugalde labdaszerzései persze, Borbély Ádám hetesfogása és védései is örömmel töltöttek el, és ami a legfontosabb: Ortega új frizurája díjnyertes. 

Persze azért a második félidő támadási üresjáratában kicsit belénk állt az érzés, hogy most Sterbik mindenkit szétvéd, és ettől még szoros is lehet, de jött Momo ellentmondást nem tűrően.

Sajtós és egyéb kérdéskörök

Remek csapatunk lesz idén, Gonzales is kiemelte a sajtóson, hogy ez a Veszprém szép idény előtt áll, hát a próféta szóljon belőle. Nem akarok nagy szavakat használni, de mivel nehezen tudom elképzelni, hogy Szkopjéban kikapjunk kilenccel, így be kell mondanom már most: az alapszakasz tulajdonképpen el is dőlt ezzel

És igen, az a Davis a Vardar másodedzője, aki annak idején a Cudarban Árpival együtt már volt Gonzales játékosa egyszer, amikor még ő Dusebajev segédje volt ugye. Tetszik, amit a spanyol edzők itt a Balkánon és attól kicsit nyugatra a kézilabdával művelnek, talán érdemes lenne utánajárni, hogy milyen szisztémában, hol és mire tanították hazájukban őket. Engem biztos érdekelne, ha lenne beleszólásom a Szövetségben. 

fotók: Feminger György, szurkolós videó itt, teljes galéria pedig itten van a meccsről. 

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia