AJÁNLÓ
 
08:00
2015. 02. 04.
Ha valaki esetleg lemaradt volna róla, tegnap egy kisebb SEHA rangadóval a gyakorlatban is elkezdődött...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2015. 02. 04.
Igen, tudjuk, hogy már rég elmúlt a SEHA 7, és ez már csúnyán a negyeddöntők hete a...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2015. 02. 04.
Többet nem kérek bocsánatot és nem magyarázkodom amiatt, hogy a márciusi veszprémi Schleckerről...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2015. 02. 04.
Akinek megvan a régi Séd mozi kamaraterme, annak van róla fogalma, hogy az igen illusztris Thália...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2015. 02. 04.
Annyi minden történt itt az elmúlt napokban, hogy nem is tudom, hol kezdjem. Talán ott, hogy...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nyakunkon a tavasz

0 Komment

Na jó, ez így ebben a formában természetesen nem igaz, illetve hívjuk inkább kézilabdás tavaszi szezonnak, és rögvest helytálló lesz minden szava. Olyannyira, hogy ma már SEHA. Ennek örömére jövünk a szokásos KP-val, amivel eltöltjük az időnket a február közepén startoló Bajnokok Ligáig. Ami jövőre teljesen más, elsőre megjósolhatatlan következményű lebonyolítással örvendezteti meg a kézi szerelmeseit. 

Már pedzegették ugyan, de hivatalosan az egy tegnapi hír, hogy jövőre már tényleg ilyen lesz a BL: kiemelés szerint két nyolccsapatos és két hatcsapatos BL-csoport, melyből két előbbi első helyezettje - játék nélkül(?) - negyeddöntőbe, míg a 2-6 helyezettek a nyolcaddöntőbe érkeznek. A két hatcsapatos első két helyezettje pedig keresztbe játszhat szintén a nyolcaddöntőért. Hát, hogy ebből mi sül ki, azt majd gyakorlatban meglátjuk, vagy ha lesz időnk, végigtoljuk fiktíven a mi erősorrendünk szerint.

Kiegészítésképpen aztán a Szegedről és az ő tavaszi rajtjukról is megemlékezünk majd néhány mondatban, majd helyretesszük jelenlegi ismereteinket azzal kapcsolatban, hogy kronológiailag hogyan is lesz megoldva ez a tavasz vagy hogy most akkor ki fogja nyerni az itthoni alapszakaszt. Minden, ami eszünkbe jut poszt jön tehát.

SEHA KP 

10. Borac m:tel

Amúgy is leghátul trónolnak a tabellán, na nem mondom, hogy olyan beláthatatlan távolságra, de mivel a következő meccsük hétfőn lesz a Veszprém Arénában, gondolom nem kell kifejtenem, hogy miért nem látok sok esélyt a felzárkózásukra. Banja Luka amúgy elég nagy UP központ, legalábbis évtizedek óta járnak ide több korosztályos csapattal a Húsvét-kupára, de úgy látszik ez pont ennyire elég a felnőtt való világban. Semmire.

9. Radnicki

Pontot holnap meglehetősen biztosan nem szereznek, hiszen ellenük nyitjuk a tavaszi szezont. Náluk elég gatya meccset játszottunk minden szempontból, viszont ez nem csak velünk fordult elő, a Metalurg például egyenesen kikapott ott. Na de mi most nem fogunk, hiszen ahogy Carlos a sajtóson fogalmazott "A játékosaink meccsre éhesek". Nyilván azokra a játékosaira gondolt, amelyikek nem Katarban tolták az elmúlt hetekben, sőt, Mirko és a két spanyol talán még a városban sincs most. 

8. Vojvodina

A kapusok és Vranjes nélküli Szegedet egy felkészülési meccsen szétcsapták a hétvégén, de ebből persze nem kell messzemenő következtetéseket levonni, ettól még nem jók. Vicceltem csak, keep calm, humorral rendelkezők előnyben. Utoljára velünk játszottak, és nem is voltak túl rosszak itt decemberben, de kisebb csapatok ellen stabilabb teljesítmény kéne ahhoz, hogy ebből előrébb somfordálás alakulhasson ki azon a táblázaton. Szerintem nem nagyon fog. Mindenesetre Szkopje kék felével játszanak szombaton, ott nagyjából el is dől a sorsuk. 

7. Nexe

Hozzájuk is lesz közünk még a héten, szombaton megyünk hozzájuk. A Nexe amúgy igyekszik a nagyokhoz húzni, a Vardar/Zágráb/Breszt/Presov fogatból senkitől sem kaptak három gombócnál többet, az pedig azért ezen a szinten nem rossz. Tartásuk van, főleg otthon, ezt jobb lesz szombatra megjegyezni, na. Horvátok lévén vélhetően a hangulattal sem lesz túl sok gond, remélem azért meggyőző különbséget tud közé tenni a második sor. 

6. Metalurg

Ezen a ponton rettenetesen kettészakad a mezőny, ha úgy tetszik elvális a kakitól a fos, a Metalurg ugyanis úgy van két ponttal az eszékiek előtt, hogy közben kettővel kevesebb meccset játszott. Úgyhogy lázadás ide vagy oda, ennél lejjebb a Metalurg már nem nagyon fog kerülni, ha minden igaz. Nem mintha ez nem lehetett volna jobb, de hát valami furcsaság van ott, amit mi nem tudunk. Vajon mi baj lehet Cervarral? Mert az szinte biztos, hogy ha a játékosok túlnyomó része egyetértett annak idején azzal az aláírandóval, akkor az nem véletlenül volt. 

A Metalurg amúgy egyedül alkotja a középmezőnyt, felfelé már tízpontos különbség van, ami tulajdonképpen behozhatatlan.

5. Zágráb

Sok örömük ezen a vébén nem volt, de nagyrészt fiatalok, gyorsan túlteszik magukat a kudarcon. Ami viszont roppant bosszantó, hogy miután végrehajtottak ősszel több bravúrt, végül nem tudtak tartós előnyt kovácsolni semelyik ligában semelyik bravúrjukból. Konkrétan az idegel éppen most szénné, hogy decemberben három napon belül cseszték el a SEHA FF-t, amikor a Breszt simán nyert Zágrábban, miután idegenben nem tudták legyőzni a Presovot. Ehh.

4. Presov

Szoros lesz ez a hármas nagyon, és bár őket érzem a leggyengébb láncszemnek, nem feltétlen jön ez elő belőlük most. Az is lehet, csak azért tartom őket kevesebbre, mert nem láttam a teljesítményüket a BL-ben, ugyanakkor az is lehet, hogy az direkt jót tesz nekik, mert annyira nem fáradnak el. Nem tudom, kicsit össze vagyok zavarodva. Az utolsó két meccsüket a Zágráb ill. Breszt ellenében behúzták otthon, és ez mondjuk nagyon fontos, mivel leginkább egymással versenyeznek. Eperjesre ma a Metalurg látogat, emlékszünk, hogy ott nekünk sem volt túl egyszerű dolgunk, Cerváréknak sem lesz az, igazából nem gondolom, hogy esélyes lehet a vendég most. A Zágrábot ugyan nagyon szeretném behúzni a négybe valahogy, de bőven benne van, hogy a szlovákok vannak jobb formában most.

Ötven - azaz ÖTVEN - gólt lőttek az MHáK Martin nevezetű csapatnak, csak mondom. 

3. Breszt

Nem rossz, nem rossz, elképesztően stabilnak tűnik ez a bronz, pontosan ezt vártuk a fehéroroszoktól. Otthon szinte mindenkit kicsináltak már, többeket idegenben is, megérdemelt ez a harmadik hely, de tényleg, szerdán pedig kiderül, mit ér Szkopjében mindez. Na nem a kékben, hanem a hangosban. Jó meccs lesz, szerintem nem nagyon lesz több, mint negyven gól összesen. Nekünk viszont kötelező lesz nyerni Bresztben, az ott most már presztízskérdésnek tűnik nekem. Inkább nyelünk be egy szkopjei cumit esetleg, ami szintén benne van a pakliban március 7-én ugye.

2. Vardar 

Itt az elején már sok változás nem lesz, mert egyrészt eléggé meglépett a két nagy, másrészt a következőkben egyszerűen nincs meg a kellő potenciál egy olyen szintű feltámadásra, hogy mindez behozható legyen. Szóval hívhatnánk is uncsinak akár a hátralévő öt fordulót, de nem lesz az szerintem. Minden okos edző fel fogja használni ezeket a meccseket a BL-re való felkészüléshez, így várhatóan láthatunk majd érdekességeket. Az előbb említett időpontban játszunk Szkopjében, a következő héten pedig már a másik sorozat egyenes kieséses szakaszának első - tehát valószínűleg idegenbeli - meccse lesz, nincs lazulás tehát egy pillanatra sem. Megy a kavarc közben ennek a sorozatnak a végével, annyi a majdnem biztos, hogy a március 28-29-i hétvégén kell legyen, de balkán lévén ez is majd akkor lesz biztos, amikor kezünkben a jegyünk ugye. 

1. Veszprém

A többi csapatnál már nagyjából leírtam, hogy mi lesz velünk a következő hetekben, az itteni alapszakaszunkat két vereség veszélyeztetheti csak együttesen, az egyik ráadásul tízgólos kell legyen, szóval ezt nagyjából ki is zárhatjuk szerintem. Ettől függetlenül fontos, hogy fokozatosan formába lendüljön mindenki szépen, a vébések pedig visszaszokjanak úgy kb. jövő hétvégére. Addig lesz egy Radnicki itthon, egy Nexe idegenben, és egy Borac szintén itthon, hétfőn (talán még sosem voltam meccsen) váó. Carlos azt mondta Jamali játszani fog, és azt is mindta, hogy nagyjából mindenki egészséges.

Jelenleg úgy tűnik, hogy a SEHA végének lebonyolítása is változik, most nem egy egyszerű FF rajzolódik ki előttünk, hanem egy olyan, amibe az alapszakasz első két helyezettje további erőlködés nélkül jut be, míg a 3-6 helyezettek játszanak egymással a hétvége felvezetéseképp. Abból a szempontból ez nem lenne rossz, hogy amúgy is rohadt szoros ott a Zágráb/Presov/Breszt háromszög, szóval biztosra vehető ezeken a meccseken a gyilok. Viszont nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez, mint a balkánon általában semmi, még egyáltalán nem biztos. Meglátjuk. 

Mindenféle más, például jótékonykodás

Márciusban tizenegy meccsünk lesz, átlag háromnaponta tehát, úgyhogy elképesztően nagy szükségünk lesz a mély keretünkre. Ugyanakkor nyomatékosan figyelmeztetnék mindenkit, aki a hatalmas kézi-elvonási tüneteinek köszönhetően sziporkázást vár ezeken a meccseken, hogy szerintem ilyen még nem nagyon lesz. 

Beleszőttem ugyan kicsit a kronológiát, de a gyengébbek kedvéért foglaljuk össze a februárt: 4. (Veszprém vs Ranicki), 7. (Nexe vs Veszprém), 9. (Veszprém vs Borac), 15. (Veszprém vs Celje), 22. (Montpellier vs Veszprém), 25. (Breszt vs Veszprém) és 27-én még lesz egy bajnokink is. Zágráb pedig március elseje.

Eközben a szurkolók köreiben is zajlik az élet, egy összefogás eredményeképpen árverés kezdődött Chema egyik mezére, a cél nemes, egy szurkolótárs beteg édesanyjának gyógykezelésére gyűjtenek pénzt az illetékesek. Ha imádod Chemát, és jól megy a bolt  mostanság, akkor itt a helyed, licitálj, de iziben!

Nézzük, mi folyik Szegeden 

A Buckák onnan, Tiszán túl szombaton a Tatabánya ellen hangolnak majd a jövő heti BL-re, ami náluk ráadásul már csütörtökön startol, mégpedig Schaffhausenben. Beszélünk még róla addig, de tulajdonképpen teljesen mindegy, mi lesz a hegyekben, hiszen a Szeged már tavaly bebiztosította második helyét, bármi történjék is a jövőben. Február 15-én Csurgón lesz jelenésük, majd pont egy héttel később, 22-én pedig az Aalborg látogat Szegedre. Aztán nagyon sorsolásfüggő, hogy mi lesz, így előzetesen akármi lehet, jöhet a Plock/Flensburg, de lehet Zágráb is akár, vagy Vardar/Löwen. Változatos a paletta tehát, gondolom mindenki simán kiegyezne a Plock/Zágráb duó bármelyikével. 

Sajnálatos esetből kifolyólag Szegeden is árverés kezdődött, a regnáló győztes Flensburg játékosai által aláírt és viselt mez került kalapács alá egy nemes cél érdekében. A tavaly még a csapat kötelékébe tartozó Marinkó Kekezovic felesége lett beteg, excsapata pedig azonnal mögé állt, és a játékosok gyűjtése után ezt a tavaly májusban szerzett mezt ajánlja licitre a vezetőség. Kiegészítésképpen a szombati, Tatabánya elleni meccsen a szurkolók körében is indul gyűjtés, hogy a családon segítsenek. Itt vannak a részletek, ha tudtok, segítsetek!

Rájátszás

Márciusban aztán kezdődik a rájátszás, és ha jól értem tesszük mindezt egy olyan rendszerben, hogy az első hat csapat egymással körmérkőzéseket játszik majd, így tudunk elvileg zökkenésmentesen visszatérni a helyi közegbe. Most nyomozom, hogy akkor ezek szerint a kitűzött játéknapokból kettőn Veszprém vs Szeged meccsek lesznek-e, mert az elég kafa volna ott a kieséses közepette. Valószínűleg lesznek. A játéknapok a versenykiírásban a következőek: március 7., 22., 25., 29., április 1., 8., 12., 19., 22., május 6., bajnoki döntő május 10., 20., 24., de én ezekre így első ránézésre egyáltalán nem vennék mérget. Sőt. Nyilván variálhatóak a későbbiekben, mert így elsőre is szembetűnik néhány ütközés a nemzetközikkel.

Na majd látjuk, de nagyjából így kell elképzelnünk a tavaszt.

fotók: Feminger György

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia