AJÁNLÓ
 
13:44
2015. 04. 05.
Avagy saját sztori a kicsinyesség csimborasszójáról. Tanulsága nincs. Még. >> a poszt folytatódik
A bejegyzés folyatódik
 
13:44
2015. 04. 05.
U 19-es lányaink az elmúlt egy hétben a korosztályuk EB-jén virgonckodtak, érem ugyan...
A bejegyzés folyatódik
 
13:44
2015. 04. 05.
Elsőre jónak tűnik, bár ez női kézilabda, szóval franc tudja... Az biztos, hogy egy...
A bejegyzés folyatódik
 
13:44
2015. 04. 05.
Tavaly is nekem jutott az a kevésbé megtisztelő feladat, hogy beszámoljak Köln sötét...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Innen szép nyerni?

0 Komment

Hat gól alapvetően nem a világ, ledolgozható egy visszavágón. Hiába aludtunk azonban egyet a tegnapra, meg ittunk rá egyet (kettőt, hármat, négyet), egyelőre még nem látjuk, hogy miben lehetne bízni ahhoz, hogy ez egy tényleg ledolgozható hat gól legyen. Talán az egyetlen, optimizmusra okot adó tényező az, hogy még egyszer ennyi kulcsember egyszerre nem betlizhet ekkorát. Hajtás után megpróbálunk okosakat mondani. Nem lesz könnyű.

 

Nem hiába féltettük a csapatot, és mondtuk el többször is, hogy ez a Vardar biztosan nem annyira szar, amennyire az eredményeik alapján ezt sejthetjük. Egyrészt kihasználták a tragikus lebonyolítási rendszert, amely szerint bőven elég végigalibizni az első 12 meccset, után pedig egyen (kettőn) villantani, és máris F4, másrészt még pont időben ismerték fel, hogy Kastratović egész konkrétan egy vicc, és tették oda Pytlicket mellé szaktanácsadónak. Az meg, hogy valójában ki az edző és ki a díszfasz, világosan látszott tegnap, a B betűs edző fordította az angolul nem tudó játékosoknak a C jelű szaktanácsadó szavait.

Bizony sajnos látszott, hogy van valaki, akinek fogalma is van a játékról. Tökéletesen felkészültek abból, hogy a győri játék Heidire épít. Heidi viszont két okból sem kapott labdát. A bírók nagyon szigorúan megtorolták minden szabálytalanságát, és ha őszinték vagyunk magunkhoz, Heidi játékstílusa ezt bizony hordozza magában, most befújtak mindent, amit amúgy nem szoktak (azt azért megkérdezném, hogy Althausra miért vonatkoznak más szabályok, mint bárki másra, az a picsa egész egyszerűen nem szabadna, hogy egy meccset is befejezzen, átlag ötpercenként van egy olyan megmozdulása, ami miatt ki lehetne szórni, de valami miatt évek óta ő megtehet bármit), és ugye nagyon kijött az, hogy rém egyszerű most kivédekezni a mostani ETO-t. Beállunk hatosfalra, az átlövőnek álcázott ketteseket meg hagyjuk lődözni, úgysem találnak semmit. És igen, úgysem találtak semmit.

Szen még csak-csak néha megtalálta az utat a kapuig, viszont Müller játéka egyszerűen nevetséges. Kelecsényi nyilatkozata pedig, miszerint még nem volt ideje Müllernek megszokni, hogy itt mást kell játszania, mint a német válogatottban, a világ legnagyobb bullshitje. 9 hónapja van Győrben, vajon mikor kéne ideszoknia? Ha jól jegyeztem meg, 5:1-nél csüccsentette le Ambros a padra, 6:6-nál a bánat tudja, miért, visszaküldte, és innen lett pillanatok alatt 9:6, majd ugye 14:10-es félidő. Kb. a félidő felét töltötte a pályán, ez alatt összesen kettő darab gólt szerzett a csapat, ha ezt is jól jegyeztük meg, abból egyiket hetesből. Tudom, unalmas mindig Müller szapulását olvasni, de ő úgy jött ide, hogy hű, vb-gólkirálynő, és persze én voltam a hülye, hogy szkeptikus voltam, de eddig az itteni teljesítménye engem igazol. Ez a játékos egész egyszerűen nem BL-szint, nem ETO-szint, pont. Hornyák pár perc alatt többet tett, mint Müller az elmúlt egy hónapban összesen, ezen nagyon el kéne gondolkodni. És még egyszer: egész pontosan háromszor annyit fizetett az ETO érte, mint Amorimért. Vajon melyik igazolás sikerült jobban? És egyáltalán: melyik idei igazolás sikerült bárhogy is (rendben, Aguilar az utolsó meccseket kimondottan jól hozza, de ő meg ugye megy...)? Ha belegondolok, hogy akkor, amikor még Vanyus Attilával és Kiss Lajossal együtt én is benne voltam játékosok igazolásában, és ilyen neveket hoztunk Győrbe, mint Amorim, Lunde, Löke, most meg ilyenek jönnek, mint Broch, Litre, Kiss Éva... Sírni támad kedve az embernek. Azt már meg sem merem kérdezni, hogy amikor szabad volt a piacon Penezić, akkor az ETO miért nem őt hozta. Van helyette Szen, aki nem jó, de legalább olcsó. Valószínűleg amennyivel többet keresne Penezić, annyival többre is mentünk volna vele. Hihetetlen, hogy lehet úgy játékost igazolni, hogy "nem drága, hátha beválik". Nem vált be.

De vissza a tegnapi borzalomhoz. Lehet persze bírózni, akár a következetlen fújások miatt, vagy pl. Joka kínaija miatt, ahol már Kovacsiczi szinten támasztott ki a hatoson belül, de nagyon nem érdemes. A macedónok góljaik felét indulásból lőtték, ez megengedhetetlen, kész csoda, hogy ennek ellenére csak 24-ig jutottak, ami azt jelzi, hogy az eladott labdákat leszámítva a védekezés nem is volt annyira gáz. A másik, hogy nem a bírók hagyták ki az öt hetest. Az természetesen benne van, hogy egy-egy hetes kimarad, de ötöt egyszerűen nem szabad kihagyni. És ami miatt szintén javasolt nem bírózni. az utolsó 1 perc 53 másodperc. 23:18-nál végre kiállították Althaust, és akkor azt mondtam, hogy na, fel lehet hozni háromra, és akkor máris nem lesz akkora gáz, az abszolút lőtáv. Erre mi történik? Kihagyott támadás, kimaradt hetes, kontragól. És 23:20 helyett lett 24:18. Egy ilyen lehetőséget ilyen szinten nem kihasználni, ezek után bármi bírózás tök fölösleges.

Tényleg nem tudom, miben lehet bízni a visszavágó előtt. Leírni a csapatot nem szabad, miért is szabadna, 2009-ben a Viborg ellen, majd 2013-ban a Vâlcea ellen percek alatt fel tudott hozni a csapat ekkora hátrányt. Az azonban teljesen biztos, hogy ehhez teljesen máshogy kell játszani a visszavágón, amire ez a csapat képes is, mert ez a Vardar is messze van a világverő alakulattól. Persze azért amikor - ismét az elnöknél maradva - valaki azt mondja, hogy ez a csapat nem jobb, mint a Fradi, akkor azért az is felmerül az egyszeri szurkerben, hogy megfelelő ember van-e a megfelelő helyen. Igaz, az esetleges kiesést simán lehet majd magyarázni a páratlan sérüléshullámmal és a két terhességgel, de inkább azon kellene morfondírozni, hogy a tavalyi igazolások miért nem ütik meg az elvárt mércét. Amennyiben a jövő éviek sem fogják, akkor le kell vonni valakinek a konzekvenciákat, de persze nem fogja.

Meg hát ugye a hatosfal belső listáján hangzott el ez a mondat: ha egy csapatban van Løke, Amorim és Görbicz, akkor az a csapat BL-t nyer. Azért még az ideit se adjuk fel.


comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia