AJÁNLÓ
 
21:58
2014. 06. 20.
Avagy saját sztori a kicsinyesség csimborasszójáról. Tanulsága nincs. Még. >> a poszt folytatódik
A bejegyzés folyatódik
 
21:58
2014. 06. 20.
U 19-es lányaink az elmúlt egy hétben a korosztályuk EB-jén virgonckodtak, érem ugyan...
A bejegyzés folyatódik
 
21:58
2014. 06. 20.
Elsőre jónak tűnik, bár ez női kézilabda, szóval franc tudja... Az biztos, hogy egy...
A bejegyzés folyatódik
 
21:58
2014. 06. 20.
Tavaly is nekem jutott az a kevésbé megtisztelő feladat, hogy beszámoljak Köln sötét...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

EB-re hangolódva

0 Komment

Pénteken 13 órakor kisorsolták a magyar-horvát közösen mutyizós EB csoportjait. Mieink az A-csoportban vitézkedhetnek majd, egy viszonylag könnyedebb csoportban, de máris kivesézzük az egész mezőnyt.

A csoport:

Akkor kezdjük rögtön az A-csoporttal. Előzetesen nagyon nem tudtam, hogy kikkel lenne jó, ha összehoznának minket, ugyanis az egész mezőny szvsz elég kiegyenlített, persze még most is vannak sereghajtók, de jelen pillanatban úgy gondolom, hogy az egy szem szlovákokon kívül mindenki pontot, pontokat tud szerezni a másiktól. Lányaink a lengyel, orosz és a spanyol válogatottal kerültek össze. Ebben a csoportban (szerintem) a sötét ló számunkra a lengyelek lesznek. Az újjá alakult, vagy átformálódott vagy nem tudom milyen lengyel csapattal (mert konkrétan fogalmam nincs, hogy ki, mióta válogatott náluk) nem igazán mértük össze az erőnket, a románok elleni nyolcaddöntőben elég durva hajrát produkáltak, a franciák ellen a negyeddöntőt pedig úgy nyerték meg, hogy végig partiban voltak velük. Egységes kis csapat az övék, kevés egyéni megoldással, ami ellen mostanság már szerencsére tudunk mit kezdeni, de azért még mindig azok a csapatok az igazi ellenfeleink akiknél sok szorgos iparos dolgozik, szerényebb képességekkel. Azért mégis, ha most ki kellene emelnem egy kiemelkőd játékost közülük, akinek a teljesítménye megmaradt bennem a VB-ről akkor a balszélső Grzyb merülne fel elsőre, aki nemcsak a lengyelek legjobbja volt. Egy biztos, jönnek fel, mint a talajvíz, szóval óvatosan velük, ha kérhetem...

Az oroszok... Szerintem azzal, ha azt mondom, hogy utoljára 2005-ben vertük meg őket, mindent elárultam. Persze ez már nem az az orosz csapat ahol egy Posztnova, Turej, Szuszlina és társai szarrá vertek minket (a szó szoros értelmében) a 2000-es évek közepe-végén. Nagy gondok vannak Trefilov mester csapata körül is, hiszen a 2013-as világversenyre már ki sem jutottak, így biztos nagy ambícióval indulnak neki az EB-nek, vigyázni kell velük nagyon, erőkézit játszanak, jönnek mint a tank (vagy mint az oroszok, haha). Kemény meccs lesz, de képesnek érzem a mi válogatottunkat arra, hogy megszakítsák a kilenc éves vereség sorozatot.

Végül a spanyol válogatottról; utóbbi években kifejezetten szeretünk velük összekerülni, pedig azt a stílust követik ami nekünk nem fekszik. Védekezésben csipkedős-verekedősek, támadásban pedig ez a tipikusan semmit nem csinálnak, de azt jól. Ide-oda gyömöszölik a labdát a beállósnak, húzogatják jobbra-balra a támadásokat, sokszor úgy érzem, hogy ők maguk sem tudják igazából mit akarnak, valami helyzet kialakul amire egyből reagálnak és sikeresen kihasználják azt. Barbosa honosításával végre szereztek egy normális átlövőt, de ironikus módon pont, hogy az ő érkezésével kezdtek el megindulni a lejtőn. Persze ehhez az is hozzájárul, hogy a játékosaik már túl vannak a fénykorukon, öregednek, fáradnak, utánpótlásról nagyon nem hallani, klubcsapataik sorra csődöt mondanak, én még azt is megelőlegezném, hogy ők lesznek azok akik a csoportmeccsek után mennek is haza.

B-csoport:

Amennyiben továbbjutunk (az durva lenne, ha hazai pályán nem) akkor ebből a csoportból jönnek a középdöntős ellenfeleink. Ukrán, dán, román és norvégok közül válogathatunk. Ukránok nálam egyértelműen kiesők, bár a románokat sem írnám le ebben a kategóriában... Dánoktól jelenleg jobban félek, mint a norvégoktól, sőt, én őket tartom az egyik nagy esélyesnek. Iszonyat szép, színvonalas, gyors kézilabdát játszanak, hihetlen jó reflexekkel, helyzetfelismerő kézséggel, egyszóval ami anno őket jellemezte 1996-2004 között. Talán a gyors tempójuk miatt a védekezésük kicsit gyengébb, sokszor nagy a fejetlenség, viszont jó átlövő teljesítménnyel tíz méterről van keresnivalónk ellenük, amúgy nem, simán lekapnak bárkit 8-9 méterről, középkezdéseikkel pedig bárkit kinyírnak.

C-csoport:

Ez a legratyibb csoport az egész mezőnyből. Német, holland, horvát és svéd. Bármelyik továbbjuthat és bármelyik ki is eshet. Bár színvonalban és erőben ez a leggyengébb, de mivel itt annyira kiegyenlítettek az erőviszonyok, hogy most mégis ezt a négyest nevezném meg a legnehezebbnek (szóval érted). Németeknél is kb. ugyanaz, mint a spanyoloknál. Hiába a dán edző, húzóembereik fele az olimpián már nem hiszem, hogy ott lesz, az alapembereik életkora már erősen a nyugdíj felé (kézis értelemben) csapong. Egy erős középcsapat, semmi több. Ellenben a hollandokról pozitív véleménnyel vagyok. Északi stílusban tolják, egyre meggyőzőbben és hát mégiscsak az ők ütötték ki az oroszokat könyörtelenül a világbajnoki selejtezőn. Örülök, hogy elkerüljük őket, ebből a stílusból amit ők képviselnek bőven elég lesz a lengyel-dán duó (meg a norvég, bár őket most nem érzem erősebbnek magunknál). Horvátok meg hazai pályán lesznek és... Igazából róluk ennyit. Svédek a 2012-es junior világbajnokaikkal erősítenek, meg még egy-két „öreggel”, amiből bármi kisülhet.

D-csoport:

Na, erre leszek a legkevésbé kíváncsi. Szerbek nem hazai pályán lesznek, úgyhogy most lehet vagánykodni, hogy mire is mennek a sok ezres nézőszámuk, a bírói támogatások nélkül, a zseniálisan középszerű játékosaikkal és a labilis edzőjükkel... Montenegróról jót nem tudok, nem is próbálok írni, franciákról sosem tudni éppen mivel rukkolnak elő, bár Krumbholz nélkül valahol 9-10. hely, szlovákok meg úgyis kiesnek és ennél többet nem is nagyon lehetne szaporítani a szót erről a kvartettről.

Már nagyon várom a decembert, jó lesz ilyen csapatokat fogadni kis hazánkban (főleg ha még jól meg is verjük őket, hehe). Idén a tét nem kicsi, aki nyer nemcsak aranyérmes lesz, hanem az olimpia biztos résztvevője, a többiek pedig biztosíthatnak maguknak egy helyet az olimpiai selejtezőn (abban az esetben, ha a világbajnokságon nem jól szerepel, vagy ki sem jut). Nagyon drukkolok, hogy a lányaink karácsonyra egy aranyéremmel és egy olimpiai kvalifikációval legyenek gazdagabbak, mi szurkolók pedig emelt fővel mondhassuk el, hogy már válogatott szinten is mi vagyunk a legjobbak!


comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia