AJÁNLÓ
 
08:00
2014. 10. 17.
Mivel tegnap a meccsen nem nagyon volt kedvem írni (vagyis semennyire), aztán a meccsek után...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2014. 10. 17.
Mármint Budapestre, ugye. Egy rakat tök fölösleges és érdektelen meccs után elérkeztünk...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2014. 10. 17.
59. perc, passzív, győri támadás. Beálló elzár, Planétánál a labda, kb. 8 méterre a kaputól....
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2014. 10. 17.
Mármint a hazai pályától a BL-csoportmeccsekre. Persze lesz még egy negyeddöntő, de az már...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2014. 10. 17.
Történelmi KP-hez érkeztünk, Ambros Martín bő 2,5 éves győri ténykedése alatt először...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A tripla-tripla projekt

0 Komment

Némi – vagyis nem is annyira némi – hallgatás után újra a fedélzeten. Annyira semmi érdemleges nem történt női vonalon a BL-döntő óta, hogy nem nagyon volt mit írni. Igaz, volt közben egy BL-selejtező, de arról annyian annyi bőrt lehúztak, hogy mi úgy éreztük, tökéletesen elég, amit írtunk róla. Ezzel nem is kívánunk a továbbiakban foglalkozni, nézzük inkább, mi vár ránk májusig, lesz majd KP is, de csak az első forduló után, szóval újra aktivitás van. Start pénteken, mindjárt két meccsel. A nagy kérdés, hogy BL-triplázik-e az ETO, ha igen, a harmadik tripla néz ki egymás után. Hajtás után ránézünk minden idők leggyengébb női BL-mezőnyére.
Új rendszerben rajtol a BL, kezdjük ezzel. Persze az EHF-nél semmi sem biztos, akár menet közben is változhatnak dolgok, de induljunk ki abból, hogy ezúttal nem fognak. Nem lesz pl. az, mint tavaly, hogy december körül eldőlt, hogy Budapesten lesz az FF, most már tudjuk, hogy ezt a szezont is ott zárják, bár még lehet, hogy decemberben jön egy ötlet F8-ra vagy ki tudja.

Szóval indul négy négyes csoporttal, mert ugye köztudott, hogy van 16 BL-szintű női csapat, de annyira, hogy a remekül felépített selejtezőrendszernek köszönhetően a tavalyi F4-résztvevő Mutyiland már a 16 közé sem fért be... Nos, a négy négyes csoportból a csoportutolsók átpottyannak a KEK16-ba, ahogy eddig a csoportharmadikak, az első három pedig továbbjut. Lesz két hatos csoportunk (AB; CD-ből), a két, azonos csoportból érkezett csapat elleni eredményeket továbbviszik, aztán a két hatosból az első négy keresztbe nyolcaddöntőzik az F4-ért. Vagyis ad absurdum 4-5-6 győzelemmel simán nyolcba juthatsz, és egy 5.-6.-7. győzelemmel F4-ezhetsz. Sikerült tehát a csoportmeccsek jelentőségét vastagon csökkenteni, remek.

Ezek után nézzük a négy tök érdektelen csoportot, teljesen megjósolhatatlan kimenetekkel, és még azt kell mondani, hogy előzetesen úgy tűnik, pont a győriek csoportja a legkeményebb. Mondjuk egy erősebb BL-selejtezőcsoportnak pont jó lenne.

A csoport: Krim, Dinamo-Sinara (Volgográd), Hypo, HC Leipzig

A Krim és a Hypo ugye már csak a múltjuk miatt vannak itt, hihetetlen kimondani, de előzetesen nem várunk mást, mint hogy ez a két csapat fogja egymás közt leosztani a KEK-helyet. Irtózatosan meggyengült mindkét csapat kerete, és nyilván ország-, nem csapatkvóta van, nagyon sürgősen el kell gondolkodni az EHF-nél, hogy ennek így mi értelme van. Várhatóan 2-3 év múlva mind a szlovén, mind az osztrák bajnok selejtezni (és kizúgni) fog, addigra kopnak ki a pontjaik. Az oroszok és a németek tehát tuti továbbjutónak látszanak, a sorrendre 3 forint 40 fillért sem tennénk fel a távolkeleti fogadási maffiáknál, a három kivétellel csak oroszokat foglalkoztató oroszok nem tűnnek gyengének, igaz, erősnek sem: Gače, Dmitrijeva, Kocsetova, a kapuban Szedojkina, szóval van pár ismert nevük, és szomorú, de ebben a mai mezőnyben ez még akár elég is lehet. A lipcseieket meg egész jól megismertük, ugye, tele vannak sztárokkal, ott van pl. Kudlacz, meg még. Jó, ne legyünk ennyire izék, Schülke és Visser minimum ismertek.

B csoport: Budu, THC, Vardar, Podravka

Ebben a csoportban a kieső „személye” biztosnak látszik, a Podravka készülhet a KEK-re, a másik három csapat közül bizonyára a németek lesznek, akik nem sok ponttal mennek a középdöntőre, a Budu és a Vardar meg leosztja egymás közt az első helyet. Bármi lehet, ezt tavaly az F4-ben láttuk, főleg ha a montenegrói brutalitást nem csak megint a BL-döntőben akarják megfékezni EHF-ék. Itt szórom egyébként a hamut a fejemre, a két francia ikerlány tökéletesen fújta a BL-döntőt, mostantól kezdve csak annyit kérek, hogy mindenki ebben a felfogásban fújjon a Budu meccsein. Nyilván úgy sem egy rossz csapat, ha nem verekedhetnek, de más lesz az életük, az biztos.

C: csoport: ETO, Viborg, Zagreb, Sävehof

Ez tűnik talán a legerősebb csoportnak, de persze minden relatív. A horvát csapat nyilván a KEK-várományos; a svédek szépen erősödgetnek folyamatosan, bár ez az eredményeikben eddig nem nagyon mutatkozott meg, a dán csapat pedig hosszú évek óta lehet ismét tényező a BL-ben, szóval jó lesz velük vigyázni. Ennek ellenére nem látom, hogy a győriek csoportelsőségét veszélyeztetnék, bár a 100%-os mérlegre most nem vennék be gyengébb mérget sem.

Itt térjünk rá egyben – és tekintsünk is előre – a győri változásokra. A távozók névsora nem tűnik túl félelmetesnek, bár nyilván Kace azért hiányozni fog, és nem a góljai miatt, de így utólag lehet azt mondani, hogy bizony az összjátékban is nagyon hasznos láncszem volt, Soós, Hornyák Dóra és Szedi inkább csak kiegészítők voltak, sokszor még azok sem. Ami inkább aggasztó, az az érkezők névsora. Üssetek meg, de ilyen igazolásokkal mondjuk 10 éve nem nagyon lehetett volna más célja egy csapatnak, mint kb. egy EHF-kupa, viszont most már simán benne van a BL-győzelem is. Pedig ha azt nézzük, hogy egy Susann Müller egy Kace helyett – azt hiszem, ez nem nevezhető egyenértékű pótlásnak. Az viszont már a sportág tragédiája, hogy igazán sokkal jobbat nem is tudnánk mondani (meg tudjuk, hogy Martín Itxakójában Soit volt a balkezes "átlövő"). Milanović-Litre hivatott pótolni hármasban Kacét, remélhetőleg menni fog neki, és persze Heidi tehermentesítése is a feladata, ezt is kinézzük belőle. Szent továbbra sem értjük, de győzzön meg minket róla, hogy érdemes volt idehozni. És nem (csak) a játéktudása miatt vagyunk szkeptikusak, de egy orosz lány, idegen környezetben, tök új kultúrában – meglátjuk. Aguilar ide hozatala – főleg egy évre – némileg meglepő, bár az okát többé-kevésbé mindenki tudja, noha persze hivatalosan nem közölt semmit a klub. Az egy évnél mindenesetre az ember elkezd gondolkodni, hogy Pena szerződése is egy év múlva jár le, de ez puszta kombinálás, és nem is nézzünk amúgy sem ennyire előre.

A kapuskérdés még az, ami nagyon fájhat idén. Lunde hirtelen bejelentése a klubot nyilván nehéz helyzet elé állította, a körülményekhez képest talán a legjobbat sikerült kihozni belőle, Grubisićnél jobb megoldást nem nagyon tudtuk volna még elméleti síkon sem mondani – vele egyenértékűt persze igen. Ez egyben meg is mutatja, hogy ezen a poszton is elfogytak a klasszisok. Lunde nagyon fog hiányozni, ezen vitatkozni sem érdemes (már csak azért sem, mert Ambros maga is ezt mondta, hogy őt nem lehet pótolni), és nem is feltételenül a védései miatt, hanem a jelenléte miatt, valamint nem tudnék hirtelen még egy női kapust mondani, aki ilyen szinten irányítotja a védelmet, mint ő, és aki ilyen szinten beszéli meg a védőivel, hogy legközelebb mit csináljanak máshogy – még a meccs alatt.

Szóval győri csoportelsőség, dán második hely, a svédek bejönnek harmadiknak.

(Az amúgy vajon miért van, hogy a hivatalos BL-honlapon a negyedik győri kapus nem Csapó Kyra, hanem Weninger Alexa?)

D csoport: Larvik, HC Baia Mare, Metz, Lublin

Na itt első blikkre azt mondaná az ember, hogy a Lublin pályázhat a KEK-serlegre, én ebben azért annyira nem vagyok biztos, de persze tényleg ez a legvalószínűbb. A Larvik-Nagybánya összevetést meg leginkább az fogja eldönteni, hogy a nagybányai polgármester mikor váltja be a fenyegetését és vonja ki a pénzt valóban a csapatból, mert onnantól ott is vége. Ha én egyszer női kézilabdázó leszek, akkor nagyon szeretném megérteni, hogy a brassói és a vâlceai csőd után mi a bánatos lófasz visz rá engem arra, hogy norvégként egy román csapathoz szerződjek, ahol egy ember szeszélyén múlik a pénz. És ráadásul politikailag megválasztott személyén. A Larvik ezt a csoportot kapus nélkül is képes nyerni (Rantala és Leganger befejezték, Hasanovic meg nem tűnik életbiztosításnak), bár ha a románok komplettek maradnak, akkor ez annyira nem tuti. Ez a csoport sem azért lesz érdekes, mert tele van jó csapatokkal.

Előre tehát a triplázásért.

comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia