AJÁNLÓ
 
15:09
2015. 05. 28.
Töcök fűzi tovább az egy lépésre a mennyországtól sztorit. A Pick Szeged már...
A bejegyzés folyatódik
 
15:09
2015. 05. 28.
Először is tisztázzuk, hogy mit értünk meglepetés alatt: nálunk egyértelműen a PSG és...
A bejegyzés folyatódik
 
15:09
2015. 05. 28.
A szegedi nóta kapcsán Töcök húzza az elévalót, hajrá mogyorók! A Pick Szeged nyerő...
A bejegyzés folyatódik
 
15:09
2015. 05. 28.
Mindenki visszatért a klubjába, ki-ki eredményei és vérmérséklete szerint kipufogta-kiörülte...
A bejegyzés folyatódik
 
15:09
2015. 05. 28.
Újabb hosszadalmas levelezőlistás csatározások kellettek ahhoz, hogy megszüljük a KP-t. Közben...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Final Four 2015 - Kiel

0 Komment

Alábbi szösszenet Fincs kolléga munkája, én csak kitettem. 

Hazudnék, ha azt mondanám kedvelem őket. Hasonlóan többi bloggertársamhoz, azt kell, hogy mondjam, egyik nagy rémálmom, amiből izzadságban úszva ébredek fel, nem más, mint Marko Vujin kezében látni a BL-trófeát, amit megnyert. Remélem, az a kupa maximum azért kerül a kezébe, mert elugrik Veszprémbe megkérni a régi ismerősöket, hogy a nyári szünet alatt hadd dédelgethesse kicsit, mert máshogy nem tudja elérni, hogy a kezébe kerüljön. No de álomképek helyett lássuk az ellent, azaz mivel lesz dolga a Veszprémnek az elődöntőben, jöjjön az idei F4 harmadik csapatának bemutatása:THW Kiel.

 

Ez a Kiel talán ez elmúlt évek legkiszámíthatatlanabb és leggyengébb Kielje is. Nyílván ez az állítás vicces, mert a németeknél nem egy olyan játékos van, akit Európa bármelyik csapat szívesen tudna a soraiban. Ettől függetlenül vannak igen erős gyenge pontjai a csapatnak. Lássuk gyorsan melyik porondon, hogyan teljesítettek eddig.

Otthon

Bár a Német Bajnokság még nem ért véget, igen komoly meglepetéssel érne fel, ha nem ők nyernék meg. Megint. Bár idén nem érdemtelenül, ha lehet ilyet mondani, a tavalyi borzasztó bundaszagú utolsó forduló után azért ez a kézilabdát szerető társadalomnak felüdülés. Két meccsük lesz még a hazai bajnokságban, papíron mindkét mérkőzést hozni fogják. Persze mindig lehet borítani a papírformát, de a Kielt túlságosan szeretik Németországban, nem hiszem, hogy bárki bántaná őket.

Ami meglepő velük kapcsolatban, hogy idén már három vereség is becsúszott egy döntetlen mellé, de valahogy az egész bajnokság gyengébb volt, mint az elmúlt években. Ezzel együtt még így is ez Európa legerősebb versenyfutása, ami a Final Four alatt fontos tényező lehet. A Kiel az egyetlen csapat a résztvevők közül, akinek a bajnokságban is oda kell tennie magát év közben szinte meccsről meccsre. Az eddigi bemutató posztokban olvashattuk már, hogy a Barca nulla hazai ellenféllel rendelkezik,de a Kielcére és a Veszprémre is csak egy csapat jelent minimális veszélyt hazája bajnokságában. Ez a pont biztosan mellettük szól. Itt jut eszembe egy kis érdekesség: idén csak olyan csapatok jutottak be az F4-be akik hazájuk bajnokságát is megnyerték/nyerik, tehát az elmúlt néhány szezon után idén megint egy bajnokcsapat lesz a végső győztese a BAJNOKOK ligájának.

Európa

A csoportkörben nem volt éppen könnyű dolguk, de nagyon magabiztosan vették az akadályokat. Egyetlen vereségüket a csoportkör rögtön első körében a Zágráb ellen szenvedték el Horvátországban, utána viszont 9 győzelem következett, közte a PSG oda vissza, a Zágráb ellen hazai pályán visszavágás, és összesen 322 dobott gól. Ennél többet a BL ezen szakaszában csak a Barcelona dobott. A 16 között a tavalyi döntő ismétlődött meg, hiszen a Flensburg ellen játszottak, akiket végül kegyetlenül simán vertek ki, az első meccsen idegenben egy 9 gólos győzelemmel eldöntve a találkozót. A 8 között ki ne tudná, a Pick Szeged volt az ellenfél, és bár az első meccsen idegenben kikaptak két góllal, végül hazai pályán már az első félidőben megmutatták, itt bizony csak ők mehetnek be a F4-be.

A csapat erősségeit és gyengeségeit vegyük most kicsit nagyító alá. Kezdésként a padon kell kezdenünk, hiszen Alfred Gislason edzői zsenialitása nélkül aligha tartanának itt. Ja, hogy mindig jó játékosai vannak, könnyű neki? Ha valaki ezt gondolná, nézze meg bátran a PSG csapatát, máris megérti miért is számít sokat az edző személye. Remekül dolgozza ki a taktikáit, a védekezést nagyon szépen összerakta, a hatosfaluk ellen nehéz bármit is kezdeni. Nagyon jól tudja fanatizálni játékosait, mindig komoly tüzet tud beléjük rakni. Azt kell mondani ez egy olyan része ennek a párharcnak, ahol egyelőre erősebb a Kiel, bizony Ortegának fel kell kötnie a nadrágját és most kell megmutatnia mit is tud valójában.

Amiben kiemelkednek a mezőnyben az a belső soruk: Jicha, Duvnjak, Canellas, Palmarsson, Vujin, kiegészítve Toft Hansennel és Wiencekkel. Ez a sor repíti mostanában a THW csapatát. Jicha idén szokásához híven robot üzemmódban működik, elképesztő az a faszi, Vujin viszont még mindig hisztis kislányként tud működni, erre azért lehet alapozni. Ahol az elmúlt évekhez képest gyengébbek, a szélső játékosok illetve a kapusok. Igaz, ahogy ezt leírtam, eszembe jutott Palicka tavalyi teljesítménye az elődöntőben, viszont idén ő az első számú kapus, és minőségi helyettese nincs. Ha az elején nem jönnek be a védései ő nagyon könnyen zavarba hozható. Amit még mellettük szól: a hazai pálya. Ezt nem fejtegetem tovább, lerágott csont, számolni kell vele sajnos.

Én nyugtalan vagyok, ha arra gondolok, mi lesz az elődöntőben, de szerintem idén lehet ellenük keresnivaló. Tavaly sokkal borúsabban láttam a helyzetet, sajnos igazam lett, most remélem a pozitív énemnek lesz igaza.

Oh még valami: az álmodöntő idén nem a Kiel-Barca. Szerintem a Veszprém-Barca…

Képek: EHFM

Játsszatok velünk egész hétvégén Kölnben vagy a tippjátékban, vagy minden platformon különböző ajándékainkért!


comments powered by Disqus

Hatosfal

blogavatar

A világ legjobb csapatsportjának történéseit követjük és tárgyaljuk ki több szempontból, ellentmondást nem tűrően.

Szocmédia